logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Află cât de mare trebuie să fie porția ta de mâncare

  porția ta de mâncare

  Află cât de mare trebuie să fie porția ta de mâncare

  Simți că nu mai poți de foame. Sosul de roșii pentru paste miroase delicios deja. Trebuie să mai fierbi doar pastele și să te așezi la masă. Dar câte paste să fierbi? De cele mai multe ori gătești prea mult?
  Ei bine, privind la mainile tale poți dimensiona porția corectă. Mărimea palmelor este proportională cu dimensiunea corpului, observăm asta imediat. Cât de simplu și echilibrat este să stabilești dimensiunea porțiilor după mărimea mâinilor și nu după mărimea farfuriilor care se modifică după modă. Mai ales că tendința actuală este de a oferi mâncarea în platouri de dimensiuni din ce în ce mai mari.
  Sau, altfel spus, mâinile tale decid în mod optim mărimea unei porții sănătoase de mâncare.
  Cum funcționează? citește mai jos și vei afla:

  Mâna ta ca o unitate de măsură
  porția ta de mâncare

  Concluzia unui studiu realizat de Universitatea Cornell din SUA, pe care  din păcate cu toții o simțim, este că ceea ce se află o dată pe farfurie este de obicei mâncat, indiferent de cât de mare este porția și de cât de mare a fost foamea. Doar o farfurie goală determină sațietatea, ochiul fiind cel care transmite mai departe mesajul, gata m-am săturat! 

  Mulți oameni nu mai știu: care este dimensiunea unei porții normale? Este o jumătate de pachet de 500 de grame de paste suficient pentru doi, sau este mai bine să puneți întregul pachet în apă fierbinte? Pentru a face mai clară aceasta alegere, nutriționiștii britanici din cadrul Fundației British Nutrition Foundation (BNF) au elaborat o orientare pentru a preveni hranitul excesiv.

  Mâna ta este cea mai bună unitate de măsură. Mâinile cresc, sunt diferite la bărbați și femei și absolut individuale. Copiii mici au mâini mici și astfel determină dimensiunea ideală pentru copii. Copiii mai mari au mâini mai mari – și mai mult apetit. Dimensiunile porțiilor pentru adulți, desigur, arată din nou diferit.

  porția ta de mâncare
  Prima coloana modul cum măsurăm cu ajutorul mâinii, coloana 2-a porția pentru un bărbat, coloana 3-a porția pentru o femeie.
  Dimensiunea porțiilor – măsurată cu mâinile tale:

  ● Două mâini cu paste, orez sau cartofi, sunt suficiente ca și felul doi. Iar daca este garnitura atunci este recomandată doar o mână.
  ● Peștele ar trebui să fie la fel de mare ca și palma ta.
   ● Carne, (chiar daca sunt păsări de curte), dimensiunea ar trebui să corespundă numai palmei proprii, fără degete.
   ● Legumele pot corespunde întotdeauna celor două mâini pline.
   ● Fructele pentru o porție trebuie să se potrivească într-o singură mână.
  ● Brânză – rasă peste alimente – nu ar trebui să depășească două degete.
   ● Pentru gustări, experții recomandă un maxim de 20 de grame – ceea ce corespunde, de exemplu o mână de nuci.
   ● Cei care doresc să mănânce o dietă echilibrată ar trebui să mănânce maximum 150 de calorii de dulciuri pe zi. Acestea sunt, de exemplu, patru bucăți mici de ciocolată.
   ● În general, cercetătorii recomandă dimensiunile ambalajelor mici, indiferent dacă acestea sunt fructe confiate, alune, migdale sau biscuiți.

  Excesul de greutate este una din problemele din epoca noastră. Numerele spun, din păcate totul, și ceea ce spun nu este chiar frumos. Mai puțin de jumatate (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi si 5% subponderali, relevă un sondaj de opinie realizat anul trecut la nivel național de compania de cercetare de piață ISRA Center.
  Dacă experții spun că tot ce este în farfurie este mâncat atunci este simplu. Folosiți farfurii mai mici. Mâncarea mai puțina arătă mai mult pe o farfurie mai mică.

  FOREVER ULTRA SHAKE MIX te ajută să mănânci conștient și într-o manieră controlată. Împreună cu un program de exercitii regulat, poti să te menți la greutatea optimă sau să te apropi de greutatea ta de vis. Înlocuiește o masă cu un FOREVER ULTRA SHAKE MIX delicios dimineața sau seara. În loc de diete pe termen scurt, te bazezi pe abordarea holistică care combină nutriția adecvată cu exercițiile fizice.

  Dacă dorești un impuls, folosește și programul nostru de detoxifiere CLEAN9. Cu CLEAN9 corpul tau începe să se curățe și nutrienții pot fi absorbiți în mod optim. Deci, vei pune o bază importantă pentru sănătatea ta. Cu conceptul CLEAN9, Forever îți oferă un program care pune accentul pe un stil de viață mai sănătos în nouă zile. Produsele atent coordonate asigură efecte maxime de sinergie și cu ingrediente de înaltă calitate provenind din natură. De exemplu, pachetul CLEAN9 este alcătuit din:

  FOREVER ALOE VERA GEL, care conține 99,7% gel de aloe vera pur și bogat în vitaminaC.
  FOREVER THERM este suplimentul nostru alimentar cu extract de ceai verde, cafea verde și guarana, ingrediente naturale care susțin arderea grăsimilor. Vitaminele C, B1, B2, B3, B5, B6 și B12 conținute în FOREVER THERM contribuie la menținerea unui nivel normal al energiei, chiar și la portii sub-dimensionate
  ● Cromul din FOREVER GARCINIA PLUS ajută la menținerea nivelului normal al zahărului din sânge și inhibă pofta de mâncare.
  ● Pliculețele de FIBRE, fara gluten si cu efect benefic în reglarea tranzitului și detoxifiere reprezintă o gustare optimă. În doar câteva secunde s-au dizolvat într-un pahar de apă.

  Prin procesul bine reglementat de la CLEAN9 ne asigurăm că obiceiurile de viață nesănătoase se estompează rapid în fundal. Un pachet grozav pentru tine! 

  ACUM este momentul perfect pentru a începe și tu un stil de viață mai sănătos. Nu este suficient doar să vorbești despre asta. Actionează!

  Contactează-mă online, prin SMS, WhatsApp sau telefonic ( 0743 085 115 ).

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment