logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Planta Aloe vera

  un miracol al naturii

  Planta de Aloe vera

  Planta Aloe vera

  Se spune că Dumnezeu a creat pentru fiecare boală câte o plantă care să o vindece. În cazul Aloe vera, nu este vorba de o planta care doar vindecă ci vorbim despre o planta care îi spune organismului ”trezeștete și ia măsuri pentru ca împreună să te reparăm”. Datorită nenumeratelor binefaceri aduse omului și animalelor lui, acestă plantă este cunoscută și prețuită încă din antichitate. Legenda spune că Aristotel la convins pe Alexandru cel Mare să cucerească insula Socotra din Oceanul Indian unde existau culturi de Aloe vera pentru a-și vindeca soldații răniți. Cleopatra o considera o valoare în terapie și înfrumusețare.

  Sunt multe de spus și de scris despre istoria acestei plante, dar să revenim în zilele noastre când știința are alte metode de a verifica autenticitatea celor scrise cu mii de ani în urmă. Mulți cercetători se ocupă cu studierea acestei plante, unii publicând cărți pe tema descoperirilor lor. Cu toții, deopotrivă, sunt fascinați de calitățile acestei plante. Un cercetător pasionat de studiul plantei de Aloe vera este Dr. Peter Atherton. El a testat și verificat pe sute de pacienți calitățile uimitoare ale plantei de Aloe vera. Deasemene, i-a dedicat mai multe lucrări, prima sa carte pe acest subiect fiind “The Essential Aloe vera” (Aloe vera esentială).

  Gelul unei frunze de aloe

  Alături de acești cercetători, ca cea mai dedicată și de succes organzație, se remarcă Forever Living Products. Întreaga sa filosofie și sens de a fi gravitează în jurul acestei minuni a naturii care este planta Aloe vera. Cu deosebită dragoste, grijă și responsabilitate, Forever Living Products face posibil ca milioane de oameni din întreaga lume să poată beneficia de calitățile ireproșabile ale acestei plante. Cultivarea, cercetarea, producția și livrarea, sunt atent și optim coordonate pentru ca oricine să se poată bucura de tot ce este atât de bun în Aloe vera.

  Toată lumea cunoaște, mai mult sau mai puțin, ce conține și cât de valoroasă este planta de Aloe vera. Dar câți știu cât de dedicați sunt cei care o cultivă? În Republica Dominicană cresc peste 30 milioane de plante, săptămânal recoltându-se peste 450.000 kg Aloe. Fermierii locali muncesc în aceste ferme în condiții excelente. Munca lor constantă și salariul sunt invidiate de comunitățile învecinate.

  Recoltarea Aloe vera

  Pentru a putea asigura complet și fără dubiu calitatea prosuselor sale, Forever Living Products deține și controlează întreaga plantație din Valea Rio Grande din sudul statului Texas, precum și cea de 6.500 de acri din Republica Dominicană (cea mai mare din lume). Astfel, nu există absolut nici o îndoială cu privire la calitatea sursei atunci când gelul de Aloe vera ajunge la instalațiile de producție. Ca urmare, se obțin produse uimitoare având la bază cea mai bună Aloe vera din lume.

  Plantele sănătoase cresc într-un mediu sănătos. La ambele ferme, din Texas și Republica Dominicană, caprele și oile sunt lăsate libere pentru a controla în mod natural buruienile și a asigura în proporție de 100% îngrășăminte naturale. Acest lucru face posibilă o cultură superbă fără a compromite sănătatea plantei de Aloe sau a mediului. Fermierii recoltează planta manual, tratând-o cu mare grijă. Frunzele sunt procesate în câteva ore, ceea ce duce la obținerea celui mai pur și proaspăt gel de Aloe vera, intact, cu toate calitățile sale.

  Capre păscând pe plantatie de aloe vera

  Oamenii de știință de la Forever Living se concentrază pe dezvoltarea întregului potențial al acestui minunat cadou pe care natura ni-l oferă. În acest sens, recoltarea specială și procesele de stabilizare brevetate sunt în continuă evoluție. Astfel se asigură păstrarea gelului de Aloe în cea mai proaspătă formă și, ca urmare, beneficii maxim posibile. Din acest motiv Forever deține controlul de 100% al plantațiilor sale de Aloe: pentru a exista siguranța că de la plantare până la recoltare plantele de Aloe au fost cultivate cu grijă, cu același nivel de îngrijire și standarde care se regăsesc în fiecare dintre produse.

  Când vine vorba de examinarea și prelucrarea producției de Aloe cultivate în mod natural, nimic nu depășește controlul calității. Tehnologia de ultimă generație permite ”sigilarea” prospețimii aloei, cu toate calitățile sale intacte, în câteva ore de la recoltare. Astfel, cea mai pură Aloe poate fi expediată la laboratoarele de produse, fără a pierde nici una dintre proprietățile sale puternice!

  Muncitori pregătind frunze de aloe vera pentru extragerea gelului

  Forever evaluează continuu propriile practici și prin prisma responsabilității față de mediu. Și o face nu pentru că este ”la modă”, ci pentru că crede cu tărie că așa este bine. Sistemul de management de mediu a fost certificat conform standardului internațional ISO 14000, iar în 2006 s-a lansat un program formal de sustenabilitate a mediului.

  Forever Living cultivă peste 50 de milioane de plante Aloe vera pe plantațiile din Republica Dominicană și în Texas. În ceea ce privește transformarea CO2 în oxigen, 20 de plante de aloe sunt capabile să convertească aceeași cantitate de CO2 în oxigen ca un copac. Fă calculul! Deci, Forever Living curăță deja Pământul de sute de milioane de tone de CO2 în fiecare an!

  Plantatie de Aloe vera

  În opinia mea, toate acestea demonstrează o adevărată dedicare: față de Aloe vera, față de misiunea companiei, față de planetă și față de oameni. Astfel se poate contribui la o lume mai bună, mai corectă și mai responsabilă. Ce argumente mai puternice pot fi aduse în spijinul implicării în Forever Living Products? Personal, mă impresionează grija și dragostea cu care este tratată ”vedeta firmei” – Aloe vera -, fermierii care o cultivă, personalul care pune în valoare calitățile plantei într-o gamă atât de variată de produse, mediul înconjurător, și, nu în ultimul rând, distribuitorii și consumatorii.

  Aveți întrebări sau doriți informații suplimentare?
  Sau poate doriți să vă alăturați acestei echipe minunate!
  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment