logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Brigada de coșulețe

  Brigada de coșulețe

  Brigada de coșulețe

  Sună copilăresc această denumire, ”Brigada de coșulețe” și chiar este, pentru că la baza ei este povestea unui băiat. Provenind dintr-o familie suficient de săracă încât în seara în care alții sărbătoreau Ziua Recunoștinței, el să asiste la o discuție între părinți, în care descoperea frustrare și disperare.
  Mâna destinului a intervenit și a întrerupt acea scenă tristă de familie.
  O bătaie puternică în ușă și o persoană necunoscută le-a înmânat un coș uriaș, plin de bunătăți specifice Zilei Recunoștinței. Familia a rămas înmărmurită și pentru că nu știau cum să reacționeze, bărbatul de la ușă le-a spus rapid:
  “Eu sunt doar curierul, pachetul e din partea cuiva care vă iubește și căruia îi pasă de voi. Vă urez o Zi a Recunoștinței fericită!”

  Din clipa aceea viața tânărului s-a schimbat pentru totdeauna. În urma acestui gest de bunătate el a înțeles că există speranță și oameni cărora chiar le pasă de alții, într-un mod simplu și discret, fără a dori să fie cunoscuți. Din acel moment și-a propus să ajungă suficient de bogat pentru a putea dărui la rândul lui, altora. Și înainte chiar de a împlini 18 ani, deja a început să își țină promisiunea. Făcând economii, nu pentru sine ci pentru a putea duce el însuși altor două familii, despre care știa că au nevoie disperată de mâncare, acele coșuri generoase cu bunătăți de Ziua Recunoștinței.
  Pentru a-și păstra anonimatul, la livrare spunea:
  “Eu sunt doar curierul, coșul este din partea unui prieten care vă iubește și căruia îi pasă de voi.”
  Este momentul să divulg numele acestui băiat care a devenit unul dintre cei mai renumiți, puternici și influenți bărbați ai timpurilor noastre.
  Este vorba de Tony Robbins!

  “Timp de mai bine de treizeci și cinci de ani, Tony Robbins și-a consacrat viața oamenilor de pe tot cuprinsul pământului ajutându-i să-și descopere și să-și dezvolte propriile calități unice pentru măreie. Considerat liderul națiunii americane în știina performanței de vârf și o autoritate recunoscută în psihologia leadershipului, negocierilor, transformării personale și în redresarea instituțională, a fost onorat constant pentru intelectul său strategic și pentru activitățile umanitare.”

  Prin cărțile sale care au devenit bestsellers, prin produsele multimedia, conferințe în fața unui public sau evenimente live, a influențat viețile a peste 50 milioane de oameni din mai mult de 100 de țări.

  Brigada de coșulețe
  MESAJE DE LA UN PRIETEN

  Este titlul cărții publicată în 1991 de către Fundația Anthony Robbins și oferită o dată cu mâncare, îmbrăcăminte și alte resurse, familiilor nevoiașe în cadrul acțiunii “Brigada de coșulete” de Ziua Reconoștinței. Creată inițial cu gândul de a-i susține pe cei cei care trec prin momente dificile, această carte oferă celor fără speranță sprijinul moral, pentru a-și îmbunătăți modul de gândire, de înțelegere a vieții și implicit pentru îmbunătățirea calității vieții lor. Pe parcursul anilor popularitatea acestei cărți a crescut. Ea a atras atenția nu numai celor care o primesc, în cadrul acțiunii caritabile dar și celor care o oferă, voluntarii fundatiei. De asemenea, publicul larg care îl cunoaște pe autor a fost tot mai interesat de principiile enunțate în această carte datorita stilului ușor de citit și accesibil oricui.

  “ Nu suntem singuri. Să învățăm să apreciem și să ținem cont de dificultățile emoționale ale apropiaților noștri sunt elemente ce fac parte dintr-o viață de calitate și dintr-un succes veritabil. Acest lucru ne conferă un sentiment mai profund de recunoștință pentru propriile vieți chiar și pentru propriile strădanii. În ultima instanță, singura cale de a experimenta bogația vieții este să adopți o atitudine de recunostință: apreciezi ceea ce ai și ceea ce poți oferi. Cea mai bună cale de a-ți asigura fericirea este să-i ajuți pe alții sa experimenteze propria lor fericire.”

  În carte autorul ne da 10 lecții de viață scurte, concise. Aceste lecții te vor ajuta să fii tu primul care initiază schimbarea din viața ta, să îți îmbunătățești fiecare domeniu al vieții tale pana la nivelul la care îți dorești.

  Lecția întâi: Sentimentul că suntem copleșiți ….cum să schimbăm lucrurile
  Lecția a doua: Nu există eșecuri
  Lecția a treia: Fii de neoprit: fii tu cel care ia decizii
  Lecția a patra: Clădește-ți credințele și ….decolează!
  Lecția a cincea: Ce vezi, asta primești
  Lecția a sasea: Întrebările sunt răspunsul
  Lecția a saptea: Bine ai venit în starea grozavă de … a fi tu însuți !
  A opta lecția: Vocabularul succesului
  Lecția a noua: Se întâmplă să te “lovești de un zid”? Sparge-l utilizând o nouă metaforă!
  Lecția a zecea: Pe locuri …fiți gata ….start către obiective! Cum să-ti construiești viitorul stabilindu-ți obiective

  Brigada de coșulețe

  Evident toate aceste lecții sunt foarte bune, dacă le citești. Dar te asigur, ele sunt extraordinare dacă le aplici în viața ta. Îți recomand să dedici o zi unui capitol, sau chiar mai mult dacă este nevoie, în așa fel încât să extragi esența a ceea ce reprezintă pentru tine gandurile și ideile din această carte. Este mult prea valoroasă să nu fie capabilă să producă schimbarea de care ai nevoie.
  Doar îngăduie să se întâmple lucrul acesta … și străduiește-te pentru asta.
  Voi încheia cu o binecuvantare irlandeză, găsită la finalul acestei cărți și care este de o simplitate și căldură specifică acelor lucruri vechi, de demult, care își pun amprenta și pe prezentul nostru:

  Fie ca drumul să se înalțe în întâmpinarea ta.
  Fie ca vântul să bată mereu din urma ta.
  Fie ca soarele să-ți scalde chipul în căldura razelor sale,
  Fie ca ploile să cadă cu blandețe peste holdele tale și,
  Până ne vom reîntâlni …
  Fie ca Domnul să te țina ușor în palma Sa.

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment