logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Căpșuni cu brânză dulce

    pahar cu shake de căpșuni

    Căpșuni cu brânză dulce

    În curând se deschide sezonul căpșunilor de care ar fi bine să profitam la maxim. Așa cum spunea și Hipocrate “Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrana” de data aceasta căpșuna este și hrană și medicament.

    Căpșunile sunt tonice, gustoase și aromate și au foarte multe proprietăți terapeutice: remineralizează organismul, stimulează imunitatea naturala și funcțiile hepatice, reglează tensiunea, au efect detoxifiant, scad colesterolul și au foarte puține calorii. Căpșunile sunt alcătuite din apă în proporție de 90%, și din zahar 5%  având astfel un efect diuretic și depurativ. Aceasta cantitate mică de zahăr se eliberează lent în sânge și nu duce la o creștere semnificativa a glicemiei, căpșunile încadrându-se în categoria alimentelor cu indice glicemic scăzut. Din acest motiv, fructele sunt recomandate diabeticilor.

    Căpșunile conțin flavonoide, principii bioactive prețioase pentru menținerea elasticității vaselor de sânge, pentru buna funcționare a inimii și a circulației sangvine. Datorită conținutului de calciu și fosfor, căpșunile sunt benefice pentru prevenirea osteoporozei și anemiei.

    Prin conținutul bogat în vitamine C, B și E, căpșunile ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge și influențează funcționarea sistemului nervos, fiind benefice în astenii și în prevenirea insomniilor. Vitamina C și polifenolii din compoziția căpșunilor au un puternic efect antiinflamator si antioxidant. Unul dintre polifenoli este antocianina, pigmentul care conferă fructului culoarea roșie. Datorita polifenolilor, consumul de căpșuni reduce inflamația cronică, fiind benefic persoanelor care suferă de artrită, astm, dar și ateroscleroză.

    De aceea, o rețetă cu căpșuni consider că este potrivită.
    .
    • 100 gr brânză dulce
    • 200 gr căpșuni
    • cateva frunze de mentă
    • 1 linguriță Chia
    • 2 lingurițe de FOREVER BEE HONEY

    Jumatate din cantitatea de căpșuni se pasirează cu ajutorul mixerului.
    Se adauga in cana mixerului brânza și se amestecă până când se omogenizează împreună cu căpșunile.
    Celelate căpșuni se taie feliuțe. Menta se toacă mărunt.
    Se pune într-un vas amestecul din mixer și se adaugă FOREVER BEE HONEY și chia.
    La sfârșit căpșunile tăiate și menta.
    Se lasă să se odihnească 10 minute, după care se servește.

    1 Comment
    Share Post
    1 Comment
    • Vasilica Craciun
      Răspunde

      Multumim pentru reteta !

      Chiar cred ca o voi folosi pentru ca acum sunt cele mai gustoase capsunile cultivate in gradinile celor ce trudesc pamantul!

      23 mai 2018 at 19:53

    Post a Comment

    Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    strict necesare

    "gdpr" administrează cookie-urile

    gdpr

    analytics

    .

    _ga,_gid,_gat,_gali