A mânca nu mai este demult doar un act de hrănire în scopul menținerii vieții. A mânca a devenit un act social, de comuniune în familie și apartenența la un grup de prieteni.
Este un moment plăcut, uneori festiv, atunci cand ne adunăm în jurul mesei la sărbători sau la o aniversare. De asemenea este momentul relaxant, la finalul unei zile, când servești masa cu familia într-un cerc mai restrâns.
Ne place să mâncăm, este una din plăcerile vieții, fie că o recunoaștem sau nu. De aceea, am ajuns să mâncăm mai mult și mai des decât pentru a ne asigura strictul necesar de hrană.
Cu toții ne dorim sa ne alimentăm corect, să ne hranim cu adevărat corpurile și să fim mai sănătoși.
Deși experiența îmi arată că majoritatea oamenilor ar avea destule cunoștințe încât să înceapă procesul de a-și transforma stilul de viață chiar de astăzi, acestora le lipsește încrederea și viziunea asupra felului în care ar putea include aceste schimbări în viețile lor.
Cu cât par mai complicate schimbările, cu atât sunt mai mici șansele ca ele să se întâmple. Pentru că scoaterea din zona de confort este dificilă și de cele mai multe ori opunem rezistență la schimbare.
Să încercăm așadar, prin sugestii simple și cunoscute, să organizăm programul de masă al unei persoane care dorește să slăbească.
Ce sa mananci ca sa slabesti?
Dacă-ți pui aceasta întrebare înseamnă că deja vezi lucrurile din perspectiva corectă. Întradevăr, trebuie să existe variante de alimente și combinarea lor care să te ajute să slăbești.
Înainte de a analiza cele trei mese principale din zi, dă-mi voie să-ți împărtășesc din experiența mea. O persoană care dorește să slăbească nu trebuie neapărat să se încadreze în 3 mese principale/zi. Este posibil, din cauza programului aglomerat și a lipsei de timp, una din mese să fie omisă, și să fie înlocuită cu o gustare sănătoasă. Ceea ce nu este rău, chiar de loc!
În continuare, voi da exemple pentru fiecare din cele 3 mese principale, pe trei nivele de consum: ușor, mediu, bogat.
Ce sa mananci dimineata ca sa slabesti
- Meniu ușor: începe ziua cu apă (500 ml) o cafea, un fruct
- Meniu mediu: proteine ușoare (iaurt natural, brânză de vacă) fulgi de ovăz preparați (porridge) și o porție de fructe
- Meniu bogat: proteine complexe: ou fiert / brânză matură / șuncă și legume proaspete
Ce sa mananci la pranz ca sa slabesti
- Meniu ușor: sandwich din pâine integrală cu piept de pui/curcan și o salată
- Meniu mediu: pește, salată de legume cu avocado,
- Meniu bogat: carne la grătar și salată
Ce sa mananci seara ca sa slabesti
- Meniu ușor: salată din amestec de legume cu proteine vegetale (fasole boabe / linte / quinoa
- Meniu mediu: o supă
- Meniu bogat: carbohidrați: paste / cartofi dulci / risotto
În ideea că vrei să mănânci și să slăbești, ar fi bine ca în intervalul unei zile să ai un meniu ușor, unul mediu și unul bogat, în funcție de timpul avut la dispoziție și nevoile organismului.
De asemenea, gustările pot să fie un fruct în prima parte a zilei și un morcov crud, sau altă legumă preferată în partea a doua a zilei.
Între mese și gustări încearcă să “strecori” porții generoase de apă!
Combinații alimentare corecte
Combinarea alimentelor este esențială, există alimente care sunt compatibile, adică se susțin reciproc în digestie. Iar combinarea lor în aceași porție de mâncare nu produce fermentații sau disconfort digestiv.
Lapte/iaurt și fulgi ovăz, care conțin o cantitate mare de fibre și ajută la digestie. Fulgii de ovăz se pot prepara într-o cantitatea mai mare și se păstrează la frigider. Vezi rețeta de preparare porridge.
- Omletă cu proteine, fasole neagră și ardei, care conțin puține calorii.
- Supă de legume și leguminoase, precum fasolea sau năutul.
- Broccoli și friptura de vită, bogate în fier și vitamine, care te ajută să slăbești.
- Ceai verde și lămâie, pentru doza zilnică de hidratare și energie, care te ajută să arzi calorii.
- Cartofi dulci și somon, pregătite la cuptor sunt ideale pentru pierderea în greutate.
- Ciuperci și carne de vită
- Migdale și ciocolată neagră, ocazional ca și gustare, ajută organismul în cantități mici, datorită bogăției de antioxidanți. Nu serviți desert imediat după mâncare, oricât de bun sau sănătos ar fi.
- Salate de legume și ulei de măsline, pline de nutrienți și grăsimi sănătoase în dietele de slăbire.
Cum pot sa slabesc in mod natural?
Pentru a slăbi corect, în mod natural, te rog să ai în vedere următoarele sfaturi:
Stabilește un obiectiv realist: efectuează măsurătorile principale înainte de începerea programului: kg, cm ( bust – talie – șold) și la intervale de 10 zile repetă măsurătorile pentru a vedea evoluția. Evaluează și aplică corecții acolo unde știi că sunt necesare.
Stabilește numărul de mese pe zi (doua mese și o gustare) stabilește intervalul orar și încearcă să-l respecți. Pentru rezultate bune crează o pauză între mese de 2-3 ore în care să nu mănânci nimic, doar apă/ceai
Consumă apă cu generozitate – nu uita, senzația de stomac gol poate să fie ameliorată cu o porție de apă sau un ceai cald de plante. Începe ziua cu apă și încheie ziua cu apă. Consumă apă între mese. Dacă dorești să te hidratezi imediat după ce ai terminat masa principală optează pentru un ceai cald.
Atenție la mărimea porțiilor. Acordă atenție porțiilor de mâncare pe care le consumi și nu depăși cantitatea de care are nevoie organismul.
Descoperă mai multe în articolul de mai jos, vei găsi răspunsul la întrebarea cât trebuie să mănânci ca să slăbești: aici
Limitează consumul de zahăr, făina alba și grăsimi hidrogenate (margarină, sosuri, frișca)
După mesele principale bea un ceai din plante, te va ajuta la digestie și îți va permite să te oprești din mâncat înainte de a fi complet sătul.
Nu uita că dieta sănătoasă și activitatea fizică se completează, ambele fiind părti esențiale ale menținerii unei greutăți optime.
Fie că practici mișcarea la un nivel mediu sau de loc, începerea unui program de slăbire impune intensificarea mișcării fizice – plimbări, mers cu bicicleta, exerciții ușoare acasă, exerciții la sală. Cele 30 minute de mișcare practicate zilnic vor accelera arderile, vor contribui la fortificarea masei musculare și arderea grăsimilor în exces.
Apelează la suplimentele alimentare, care îți vor oferi energia de care ai nevoie pe parcursul unei zile.
Gustările dintre mese pot să fie o porție mică de fructe și semințe crude / nuci / alune pentru aportul de minerale, calciu, magneziu, zinc și Omega 3.
Consumă ori de câte ori ai ocazia alimente organice!
De ce nu slabesc desi mananc putin
Este o întrebare pe care o aud adesea. Cel mai frecvent exemplu este când încerci să mănânci tot mai puțin în speranța că vei slăbi iar organismul consuma și arde tot mai puțin din ceea ce ai mâncat pentru a-și crea rezerve. Este situația frecvent întâlnită în care te lupți cu tine însuți, și pierzi.
Care este soluția?
În două cuvinte: restart metabolic!
Este o reactivare a metabolismului care s-a încetinit în încercarea de dieta = înfometare pe care probabil ai urmat-o. Prin aceasta resetare, se modifică rata de ardere metabolică, iar organismul consumă mai intens caloriile din hrană și nu mai are tendința de a le depozita sub forma de grăsime.
Un restart metabolic are ca efect arderea grasimilor depozitate în exces, tonifierea musculară, și o stare generală mai bună.
Rezultate foarte bune se obțin cu noul program Dx4
-
Forever DX4766,03 lei
Scaderea în greutate
Pierderea în greutate – nu este un secret – a devenit obiectivul a ⅔ din populația României, și nu numai. Este o luptă pe care o ducem fără-ncetare cu corpul nostru și am dori să știm cum putem să ieșim învingători din asta.
Ajută-ți corpul să se acomodeze cu schimbarea, înfometarea nu este o soluție bună pe termen lung. Aduce frustrare, carențe în organism și reacția de apărare prin reducerea metabolismului și depozitare a grăsimilor.
Încearcă Clean 9, un program de detoxifiere de 9 zile care te va acomoda cu un stil de viață nou, mai sănătos .
Continua cu F15 disponibil în variantele ÎNCEPĂTOR, INTERMEDIAR și AVANSAT.
Cum faci să fie mai ușor începutul unui regim alimentar?
Încă de la începutul unui regim alimentar, trebuie să știi că pierderea în greutate implică un proces pe termen lung, care merită toate eforturile, pentru că perseverență te va duce la rezultate.
În acest sens, trebuie să fii atent la cât mănânci și la cât de multe exerciții faci în fiecare zi, pentru a slăbi sănătos.
Chiar dacă nu vei vedea o schimbare în termen scurt pe cântar, nu trebuie să te îngrijorezi! Obiceiurile sănătoase din alimentație și activitatea fizică adecvată te vor ajuta să te simți mai bine și să arăți mai bine!
Lasă un răspuns