logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Cine își mai aduce aminte de leurdă?

    leurda

    Cine își mai aduce aminte de leurdă?

    Suntem în mijlocul sezonului de leurdă și ar fi păcat să nu profităm și noi de calitățile acestei super plantă. Este una din puținele plante care nu poate fi cultivată, fiind o specie eminamente sălbatică.
    În urma unor studii efectuate în laboratoarele din Germania, a fost declarată „Planta mileniului trei”, efectele sale asupra inimii şi a vaselor de sânge, asupra digestiei, asupra sistemului imunitar şi a celui endocrin uimind pur şi simplu oamenii de ştiinţă.
    Fiind o plantă de sezon, este momentul în care câteva rețete cu leurda nu strică să le avem în vedere…

    Salată cu leurdă

    Avem nevoie de leurdă, boabe de fasole roșie, porumb, ridichii. Se spală frunzele de leurdă si se scurg de apa dupa care se taie și se pune într-un bol. Se adaugă ridichiile tăiate, boabele de fasole și porumbul. Pentru dresing avem nevoie de: sare piper, ulei de măsline, oțet de mere sau balsamic și 50 ml ALOE VERA GELTM.

    Supă cremă de leurdă

    Ai nevoie de circa 300 grame de leurdă, două linguri de ulei, o ceapă, morcov, un cățel de usturoi, 3 cartofi potrivit sau două linguri de orez.
    Morcovul, ceapă și usturoiul se curăță și se taie cubulețe la urmă se pun în uleiul încins și se călesc un pic, doar doina când se înmoaie și ceapa devine sclipitoare. Se adaugă apă (care nu va fi multă) în care se adaugă cartofii tăiați cubulețe sau orezul și se fierb până devin moi. La sfârșit se adaugă leurda tăiată. Se lasă să fiarbă se potrivește de sare și piper. Se mixează, se adaugă și smântână după gust.

    Pastă de brânză cu leurdă

    300 de grame de leurdă
    250 grame brânză dulce de vacă
    Câteva linguri de iaurt sau smântână
    Toate ingredientele se mixează până devin o pastă foarte fină. Se potrivește de sare piper după gust se poate adăuga și chili.
    Se servește cu paine prăjită sau cu baghete de legume (morcovi, țelina, păstârnac, castravete etc).

    0 Comments
    Share Post
    No Comments

    Post a Comment

    Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    strict necesare

    "gdpr" administrează cookie-urile

    gdpr

    analytics

    .

    _ga,_gid,_gat,_gali