logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Newsletter

    Hrană Alcalină – Hrană Vie

    Hrană Alcalină - Hrană Vie

    Hrană Alcalină – Hrană Vie

    Te-ai gândit vreodată dacă numeroasele afecțiuni din corpul omului modern ar putea avea o cauză comună, legată de alimentație? Ei bine, numeroși medici, nutriționiști și autori de literatură de specialitate afirmă că acea cauză comună ar fi dezechilibrul acid-alcalin sau dezechilibrul Ph-ului.

    Conceptul unui dezechilibru între acid și alcalin ca și cauză a unei maladii nu este ceva inedit. În anul 1993 un medic din New York cu numele William Howard Hay a publicat cartea  “O nouă Eră a Sănătății” în care susține că autointoxicarea reprezintă cauza oricărei maladii (sau “auto otravirea”), datorate cumulului de acid din corp: “Ne îndepartăm de sănătate doar în măsura în care permitem substanțelor alcaline să dispară și să fie substituite de cele acide într-o cantitate vastă… Poate părea straniu a afirma că toate maladiile ar însemna același lucru, indiferent de numele lor, însă este foarte probabil să fie adevarat. “ susține William Howard Hay, M.D.

    Recent în cartea sa “Alcalinizează-te sau vei muri”, Dr Theodore A. Baroody susține acelasi lucru: “Numarul infinit de maladii nu contează. Ceea ce contează însa este rădăcina lor comuna…acid în exces la nivelul țesutului din corp!”

    Ce este Ph-ul?
    Este un indicator pe o scară de la 0-14 în care cifra cea mai apropiată de 0, o reprezintă un mediu puternic acid iar cifra cea mai apropiată de 14 un mediu puternic alcalin. Apa este elementul neutru, cu Ph 7 sau foarte apropiat. Corpul nostru, care conține în proporție de 70% apă, evident, tinde spre echilibru.

    alcalin

    Alimentația modernă, procesată, are tendințe puternic acide (vezi tabelul) și poate nu vedeți pericolul iminent al acestei hrane acide, dar vă voi da doua exemple:

    • O alimentatie acidă este puternic inflamatorie
    • O alimentație acidă provoacă în corp o tendiță de auto-aparare.

    Cu ce credeți că se apară corpul nostru de mediul puternic acid pe care-l generăm ? Transformând tot ceea ce poate în grăsime! Aceasta este forma de apărare împotriva acidului în exces. Și ghiciți unde va depune grasimea? Da, deja v-ați dat seama! În zona pe care vrea să o protejeze cel mai mult, unde sunt principalele organe vitale. Adică torace și abdomen.

    Vrem să nu mai avem depozite de grăsime în jurul taliei și abdomen?
    Suntem atenți la a reduce alimentele acide și corpul nu se va mai simți amenințat și va permite țesutului adipos să dispară. Dar asta doar după ce “se va asigura” că am schimbat raportul alcalin / acid al alimentației.

    Hrană Alcalin - Hrană Vie

    FRUCTE ALCALINE

    stafide, curmale, smochine, ananas, mere,caise, piersici, cireşe, avocado, struguri, banane coapte, căpşuni, grapefruit, mango, pepene galben/roşu, nectarine, măsline, papaya, pere, rodia, gutuie, kiwi, portocale, mandarine, lămâi

    FRUCTE ACIDE

    banane verzi, prune, afine

    LEGUME ŞI LEGUMINOASE ALCALINE

    ciuperci, broccoli, conopidă, roşii, varză roşie şi albă, ceapă, usturoi, praz, salată verde, sfeclă, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveţi, andive, pătrunjel, păstârnac, ardei, dovleac, ridichii, bostan, nap, vinete, năut, fasole, leguminoase încoltiţe

    LEGUME ŞI LEGUMINOASE ACIDE

    ardei iute, asparagus, rubarbă, soia, mazăre, linte (cu excepţia celor germinate)

    CEREALE ALCALINE

    cereale proaspete, orz verde

    CEREALE ACIDE

    produse de patiserie, pâine albă, pâine integrală sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, mălai, paste făinoase, griş, orez (alb, brun, basmati), făină sau fulgi de ovăz, orez, orz, secară, grâu *

    LACTATE ALCALINE

    kefir, zer, lapte proaspăt (vacă, capră), iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins

    LACTATE ACIDE

    parmezan, brânzeturi fermentate, caşcaval, telemea, îngheţată, iaurt îndulcit sau iaurt cu fructe
    lapte fiert, lapte praf, smântâna fermentată

    ALIMENTE GĂTITE ALCALINE

    legume fierte, coapte, mâncăruri sau ghiveci de legume, dar fără roşii sau bulion, supe de zarzavat şi de rădăcinoase fără carne

    ALIMENTE GĂTITE ACIDE

    Alimente foarte acide: mâncăruri ce conţin roşii fierte, bulion sau pastă de roşii, supele în care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gătit, conserve

    DULCIURI ALCALINE

    suc de trestie de zahăr, extract de ştevie, sirop de orez brun (mierea în cantități mari poate forma şi acizi)

    DULCIURI ACIDE

    dulciuri, prăjituri, biscuiţi, napolitane, ciocolată, îndulcitori sintetici (zaharină, aspartam, sorbitol), miere artificială sau prelucrată cu zahăr, fructoza, lactoza, gemuri, dulceţuri, compoturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfură sau zahăr, zahar alb.

    PRODUSE ANIMALE ALCALINE

    nu se cunosc

    PRODUSE ANIMALE ACIDE

    mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasăre, peşte, gelatină, grăsime, icre, ouă de găină

    BĂUTURI ALCALINE

    sucuri de legume rădăcinoase, ceaiuri de plante neîndulcite, apa plată şi apa de izvor sunt considerate neutre, deşi în realitate au un pH uşor acid (între 6-7)

    BĂUTURI ACIDE

    toate băuturile alcoolice, răcoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon

    DIVERSE – ALCALIN

    aproape toate condimentele, produse din lucernă, alge, ghimbir, sare de mare

    DIVERSE –  ACIDE

    murături făcute cu oţet, maioneze, sare rafinată, sosuri, ketchup, pastă de roşii, muştar (pastă), curry; aditivi alimentari sintetici: arome, coloranţi, glutamat; conservanţi ca: benzoat, oţet, saramură, fum

    ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE

    ulei presat la rece de floarea soarelui sau măsline, ulei de peşte, ulei de primulă, migdale, sâmburi de dovleac, susan, castane, seminţe de floarea soarelui crude, nucă de cocos proaspătă

    ALIMENTE ULEIOASE ACIDE

    ulei rafinat de floarea soarelui sau de măsline fructe oleaginoase şi seminţe coapte sau prăjite, nuci, fistic, arahide, caju

    OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZĂ CORPUL

    somnul, relaxarea, sauna, exerciţiul fizic, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul

    OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZĂ

    fumatul, aromatizanţi şi parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteză, suprasolicitarea, supărarea, mânia, stresul, ura, revolta

    Hrana alcalină este un pas înainte spre o alimentație sănătoasă care începe cu un program de detoxifiere Clean 9

    ACUM este momentul perfect pentru a începe și tu un stil de viață mai sănătos. Nu este suficient doar să vorbești despre asta. Actionează!

    Contactează-mă online, prin SMS, WhatsApp sau telefonic ( 0743 085 115 ).

    Vezi și alte articole asemenatoare:

    De 2×7 motive să faci mișcare în natură, zilnic!
    Apa
    Cum să pierzi “colăceii” din jurul taliei?
    Indicele glicemic, prieten sau dușman?
    De ce, Fără Gluten?

    2 Comments
    Share Post
    2 Comments
    • Multumesc pentru apreciere, Dna Dr Lidia Purghel ! Scopul meu este sa ofer informatie corecta si accesibila pentru orice persoana dornica de un stil de viata sanatos.

      24 iulie 2018 at 10:16
    • Lidia Purghel
      Răspunde

      E foarte corectă si bine documentată autoarea şi mai ales bineintentionată , toți avem nevoie de aceste sfaturi. Depinde de noi să le uam.
      Voi încerca să țin cont de ele. Voi reuşi!!!

      23 iulie 2018 at 14:44

    Post a Comment