logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Hrișcă cu cătină și miere

  Hrișcă cu cătină și miere

  Hrișcă cu cătină și miere

  Chiar dacă hrișca este adesea inclusă în categoria cerealelor, aceasta este de fapt o sămânță a unei plante înrudite cu pirul, măcrișul sau rubarba și nu cu grâul sau orezul.
  Datorită acestui fapt, hrișca nu conține gluten și poate fi consumată în condiții de siguranță de către persoanele cu boala celiaca,  intoleranță la gluten sau cei care țin un regim fără gluten. Are un indice glicemic mediu IG 40.
  Fibrele pe care le conține sunt responsabile de reglarea tensiunii arteriale, scăderea în greutate și diminuarea poftelor alimentare.
  Nu conține amidon iar mâncărurile obținute din hrișca sunt sănătoase și sățioase.

  Al doilea ingredient din aceasta rețetă este cătina. Tocmai începe perioada ei de glorie pe tarabele din piață, mijloc de august până spre încheierea toamnei. I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal. Are o cantitate uriașă de vitamina C, iar împreuna cu hrișca și FOREVER BEE HONEY vom avea parte de un mic dejun sănătos.

  Hrișcă cu cătină și miere

  Ingredientele pentru acestă rețetă sunt: Hrișcă, cătină, miere și sâmburi de susan, migdale, chia, dovleac sau ori ce semințe doriti. Cantitățile le alegeți în funcție de gust și dimensiunea familiei.

  Hrișca se spală în mai multe ape și se pune la fiert în apă cu puțină sare. O parte hrișcă, două părți apă. Se fierbe la foc mic circa 15 min. După ce se răcorește un pic se adaugă cătina spălată și scursă, mierea și semințele dorite.

  Și uite așa ne putem bucura de un mic dejun surpriză pentru o zi de weekend.

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment