logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Jocul infinit

  jocul infinit

  Jocul infinit

  Viața noastră se compune dintr-o multitudine de jocuri. Și aici nu vorbesc despre jocurile din copilărie. Este vorba despre noi, adulții și “jocurile” pe care noi le practicam.
  Unele sunt jocuri finite, altele se pot identifica sub denumirea de jocul infinit.

  Simon Sinek, cunoscut autor și speaker motivațional a promovat în ultimul an idei valoroase despre semnificația pe care o au jocurile finite și jocurile infinite în viața noastră. Înțelegerea sau neînțelegerea acestui concept face diferența între succes și eșec în carieră, în conducerea unor organizații și în leadership în general.

  Jocul infinit

  Un joc finit este definit de: jucători cunoscuți, reguli fixe și un obiectiv stabilit de comun acord. Învingătorii și învinșii sunt ușor de identificat. Dacă luăm ca și exemplu un joc sportiv cum ar fi fotbal. Există două echipe, sunt reguli care trebuie respectate, jocul se încheie și se știe cine a câștigat și cine este invins.

  Un joc infinit este definit de: jucători cunoscuți și necunoscuți, reguli schimbătoare, care se adaptează la diverse situații. Obiectivul este să continui jocul, pentru că rezultatul jocului este de fapt progresul înregistrat pe parcurs. Unii parteneri vor ieși din joc, unele reguli se vor schimba, dar jocul infinit continuă.

  O afacere este un joc infinit, nu te oprești deoarece ai atins anumite obiective.
  O carieră este un joc infinit, nu te oprești deoarece ai atins succesul.
  Stilul de viață sănătos este un joc infinit, nu te oprești deoarece ai învățat cum se practică.
  Dimpotrivă, toate acestea te motivează să continui!
  Suntem obișnuiți cu jocurile finite.
  Voi ține o dietă ca să slăbesc 10 kg!
  Voi merge timp de 1-3 luni la sală pentru a-mi modela corpul!

  În practicarea stilului de viață sănătos există jocuri finite

  🌀Vreau să ajung să beau mai multa apă zilnic! Voi crește în fiecare zi cantitatea până ating obiectivul propus. Am un obiectiv și un termen – să ajung la 2 l apă/zi în 30 zile.
  🌀Vreau să fac mișcare în fiecare zi! Pare greu de realizat – programul încărcat dimineața, oboseala la finalul zilei… Dar pentru că mi-am setat obiectivul: 30 min mișcare zilnic, îmi propun să îl implementez în 60 zile. Și vreau să îl realizez, cu orice pret!
  🌀Vrea să dau jos 4-5 kg în maxim 2 săptămâni! Știu că prin programul  Clean9 voi reuși. Mă pregătesc mental, îmi doresc aceste reușită iar obiectivele și termenul mă ajută să îl respect și să reușesc.

  Toate aceste exemple se încadrează în ceea ce Simon Sinek numește “jocul finit”.
  Avem nevoie de acest parcurs: Obiectiv – Efort – Rezultat – Răsplată!
  Dar am o veste, și mi-ar place să o percepi ca fiind bună.

  Stilul de viață sănătos se încadrează într-un “joc infinit”!

  Nu te oprești din a păstra un stil de viață sănătos, dacă vrei să fii sănătos! Și știi că abaterile te vor duce din nou într-un joc finit în care ai obiective de atins – redresarea și revenirea pe direcția corectă.
  Acești indicatori finiți ne ajută să îndeplinim obiective pe termen scurt, ne dau sentimentul reușitei. Cifrele, numerele propuse și realizările ne plac. Cu ajutorul lor vedem progresul, ne consolidează încrederea că este posibil. Sunt borne indicatoare prin care putem reveni dacă ne-am îndepărtat de valorile de bază.

  Când îți stabilești anumite obiective cu termen final te intrebi:
  Cât va dura? Câte zile, săptămâni sau luni?
  Este o întrebare perfect legitima!
  Dar în ceea ce privește un stil de viață sănătos, o asemenea întrebare nu are decât un singur raspuns:
  Toată viața!
  De aceea, toate aceste măsuri pe care le-ai luat: apamișcarealimentație sănătoasă fac parte din jocul care nu se termină!

  Într-un joc finit întotdeauna există competiție, este un învingător și un învins.
  În jocul infinit, singurul competitor pentru tine ești chiar tu! 
  Ai grijă să nu pierzi bătălia cu tine însuți.

  Rolul jocului finit este să te ajute să realizezi progrese măsurabile și astfel poți vizualiza extinderea pe termen lung a acestor reușite.
  Dar dacă nu îți atingi obiectivele propuse? Ce se întâmplă? Nimic grav!
  Aceste obiective au fost arbitrar alese, dacă le-ai realizat este foarte bine.
  Dacă nu le-ai realizat, nu este rău!
  Oricum ești mai sănătos acum decât erai la început, deja ai facut progrese.

  Ai un program mai atent de a consuma apa.
  Ai un program mai bine stabilit de a face mișcare.
  Ai un program mai riguros cu privire la ce și când mănânci.
  Deci, ești în progres!

  Ce poți să faci?
  Să îți stabilești din nou obiective pe termen scurt pentru a realiza alte progrese. Astfel vei ajunge în starea pe care ți-o dorești, pe care în mod generic o numim stil de viață sănătos și pe care o vei menține pentru că face parte din jocul tău infinit.
  Și atunci, nu te vei mai întreba:
  Cât durează?
  Întrebarea care ți-o vei pune este:
  Cât de departe voi ajunge?
  Cum se va schimba viața mea?

  Te invit să vizionezi acest video, The Infinte Game prezentat de Simon Sinek la New York Times Events. Este o interpretare plină de inspirație și din mai multe perspective a acestui concept.

  În fiecare zi în care pot să contribui la o calitate mai bună a vieții tale, este un pas înainte în jocul infinit pe care mi l-am asumat. 
       În fiecare familie să fie disponibile beneficiile plantei aloe vera. 
  O plantă cunoscută de peste 3500 ani, datorită celor mai avansate tehnologii, ajunge la tine acasă în mod natural și proaspăt pentru ca tu să te simți mai bine și să arăți mai bine! 
  Rolul meu este să le poți obține în cel mai accesibil mod și în cele mai sigure condiții. Să ai o consiliere de calitate și pe termen lung. 
      Pentru că știu, un produs natural ajută ființa umană mai mult decât orice, și în acest fel oamenii din zona mea de influență vor fi mai sănătoși și mai prosperi. Iar această sferă se extinde fără încetare, prin răspândirea veștii bune pe care o promovăm! 

  Până la urmatoarea întâlnire caută să înțelegi jocurile finite și jocurile infinite din viața ta. Totul va deveni mai clar iar progresul mai ușor de urmărit și evaluat.

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment