logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Mic ABC al nutrienților

  nutrienților

  Mic ABC al nutrienților

  Știai că organismul tău are nevoie de aproximativ 50 de nutrienți zilnic pentru a rămane sănătos?
  Cum ar fi să ne începem ziua prin a număra nutrienții pe care îi vom consuma pe parcursul zilei? În acest moment poți să râzi în hohote sau să te superi pe gluma mea. Dar este ceva care nu poate fi ignorat: Corpul nostru este un sistem energetic!
  Un “combustil” eficient și cu o capacitate mare de absorbție ne conferă energia de care avem nevoie. Aceasta este dată de calitatea hranei.
  Ei bine nu voi începe să scriu care sunt chiar toți acești nutrienți. Voi face doar o prezentare scurtă a lor pentru a vă ajuta să vă orientați mai ușor atunci când vă alegeți hrana zilnica.

  Dacă pe piață în ultimele decenii am fost asaltați de o mulțime de alimente procesate și tot mai rafinate, (s-a văzut în timp efectul negativ al acestora asupra sănătății). În replică a aparut și interesul specialiștilor nutriționiști față de alimentația sănătoasă. Acest lucru a dus la dezlegarea unor mistere legate de proprietățile curative ale unor alimente și mai puțin curative sau deloc ale altora. Astfel pentru a întelege minunea din corpul lor, oamenii au fost puși în situația de a se adapta la terminologia acestei științe.
  Unele denumiri implică cunoștințe de chimie iar altele vorbesc de la sine.
  Clasificarea alimentelor se poate face după mai multe criterii, astfel avem: PROTEINE (cărămizile reconstrucției celulare); LIPIDE (grăsimi); GLUCIDE (zaharuri); CARBOHIDRAȚI; Vitamine și săruri minerale; APA și materiale nedigerabile (fibre)
  Toate acestea poartă numele generic de substanțe nutritive sau nutrienți.
  Specialiștii au clasificat nutrienții în trei categorii mari: macronutrienți, micronutrienți și fitonutrienți.

  Macronutrienții

  Sunt substanțe implicate în procese vitale ale organismului și de care ai nevoie în cantități mai mari. Acestea sunt: grăsimi, carbohidrați, proteine, glucide, apă și altele.
  Să luam de exemplu PROTEINELE, acești nutrienți sunt necesari pentru regenerarea țesuturilor din organism cum ar fi oase, mușchi, piele, a celulelor nervoase, hemoglobina din sange și nu numai.
  Vestea bună este că proteine găsim într-o multitudine de produsele. Produse de proveniență animală: carne, pește, lactate, oua dar și în produse de proveniență vegetală: cereale (orez, porumb), leguminoase (fasole, linte, năut), semințe (alune, nuci, arhide).

  nutrienților

  Vestea mai puțin bună este ca unele proteine, prin digestia lor, consumă o cantitate foarte mare de energie din corp. Mai știi starea aceea de somnolență pe care o ai după un prânz copios în care a fost prezentă și nelipsita cărnița?
  Pentru un bun echilibru energetic și pentru a ne utiliza energia corpului și în alte direcții nu doar în digestie ne vom face un meniu în care să avem și zile cu proteine vegetale. De aceea vă propun FOREVER LITE ULTRA.

  Un alt exemplu clar de macronutrienți sunt GRĂSIMILE, despre care știm deja, unele sunt sănătoase (care trebuie neapărat să facă parte din dieta noastră) altele mai puțin sănătoase, pe care chiar daca nu le eliminăm, măcar să reducem cantitatea și să le consumam în asocieri corecte. Dar acuma, ne vom îndrepta atenția asupra celor sănătoase, acizi grasi Omega 3 (extras din ulei de pește) și Omega 9 (extras din ulei de măsline) Pentru că nu este ușor să ne asigurăm zilnic aceste grăsimi sănătoase, le vom găsi în FOREVER ARTIC SEA. Aceștia nu numai că au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular dar sunt deasemenea considerate medicamente anti-îmbătranire și suștin o performanță mentală optimă. Acizii grași polinesaturați protejează celulele de stresul oxidativ și sprijină formarea de celule de apărare. De asemenea contribuie la metabolizarea grăsimilor nesănătoase.

  nutrienților

  Și APA este un macronutrient chiar dacă nu furnizează energie organismului, avem nevoie de ea în cantități mari pentru eliminarea toxinelor, în digestie, reglarea temperaturii corpului și pentru a stimula funcționarea celulelor.

  Micronutrienții, cantități mici cu impact mare

  Micronutrienții cuprind un număr de 13 vitamine și 12 minerale.
  Să luăm doar un exemplu, Magneziu. La fel ca și calciu, magneziul este unul dintre nutrienții cel mai frecvent deficitar. Magneziul este esențial pentru mușchii sănătoși, puternici, precum și pentru oase și dinți, de asemenea pentru sănătatea sistemului nervos și buna funcționare a inimii. Deoarece este cel mai frecvent întâlnit în legume, magneziu este rapid „fiert” prin pregătirea necorespunzătoare. Asigurați-vă că nu utilizați numai spanac și mazăre ca furnizori de magneziu, ci și nuci sau, de ce nu, suplimente pe bază de minerale.

  nutrienților

  Pentru un aport echilibrat de magneziu, vă recomand, FOREVER NATURE-MIN. Corpul uman nu este capabil să producă minerale în sine. De aceea, ele trebuie să-i fie asigurate sub formă de hrană sau suplimente alimentare. FOREVER NATURE-MIN este suplimentul nostru alimentar cu formulă multiminerală. Compozitia specială a mineralelor care provin din sedimente marine este transformată de organism într-un mod optim și absorbită în mod ideal.
  FOREVER CardioHealth: Produsul combină vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C, E si B12 cu acid folic, magneziu și coenzima Q10, care este cunoscută pentru efectul său anti-stres. Combinația inteligentă dintre micronutrienți și extracte din plante susține producerea de energie în toate celulele corpului și contracararea optimă a deficiențelor de nutrienți.

  Fitonutrienții

  Pot fi procurați numai din produse vegetale. Reprezentativi sunt beta carotenul, luteina, licopenul, zeaxantina si flavonoidele care se găsesec în coaja și în pulpa fructelor și legumelor. Una dintre cele mai importante funcții ale fitonutrienților este aceea antioxidantă prin care sunt combătuți radicalii liberi din organism.
  Pentru a completa masa dumneavoastră cu un plus de fitonutrienți vă mai recomand: Forever Dail , Fields of Greens, Vitolize Woman, Vitolize Man. Iar pentru cei mici avem Forever Kids. Acestea sunt câteva dintre suplimentele care conțin fitonutrienți.

  fruits and vegetables

  Ca de obicei, împărtășesc cu voi experiența mea în căutarea și identificarea “secretelor” unei alimentații sănătoase. Ceea ce mie mi-a folosit și mă ajută să mă simt bine, cu siguranță vă poate folosi și vouă. Alegeți ce vi se potrivește pentru a vă susține o alimentație echilibrată și o stare de energie așa cum vă doriți, în orice perioadă a anului !

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment