Cuprins
Pentru a te convinge că are sens subiectul ales “cate calorii are …” îți voi pune o întrebare simplă: Ce este mai indicat să consumăm la cina, 300 calorii de salată de varză sau 300 calorii de ciocolata?
Știu la ce te gandesti 😁
Ai vrea ca răspunsul să fie: Mi-e egal!
Aritmetic 300=300 …. dar, undeva în adâncul sufletului, știi că nu este chiar așa. Și astfel, în demersul nostru spre o alimentație sănătoasă, o să ne îndreptăm cuminți spre cele 300 calorii de salată de varză.
Si îți mai pun o întrebare intuitiva, de unde știm că salata se încadrează în categoria alimentelor recomandate? În ce privește ciocolata, știm sigur că este mai mult tolerată decât acceptată să fie consumată într-o dietă.
Salata face parte din categoria alimentelor alcaline – genul de alimente perfect compatibile cu corpul nostru, și care se recomandă de către nutriționiști să fie consumate în proporție de 60-80% din dieta zilnică. În timp ce ciocolata, de exemplu, este un aliment acid pe care – ai ghicit – este bine să îl consumăm mai rar și mai puțin. In concluzie, numararea caloriilor nu este întodeauna cea mai relevanta metoda.
Acum, pentru că ți-am captat atenția, îți voi spune doar câteva idei despre chimia corpului:
Consumă cât mai multa mancare alcalina
Consumă cât mai multe alimente alcaline (majoritatea fructelor, unele legumele proaspete și verdețurile). Lămâia este una din favoritele grupei, deși este un produs cu un conținut mare de acizi organici, în organism are totuși un efect alcalinizant. O listă cu alimentele alcaline o poți găsi în articolul “Hrana Alcalina – Hrana vie” .
Echilibreaza consumul de alimente acide
Nutritionistii recomanda mentinerea unui echilibru alimentar prin pastrarea proportiei 80% alimente alcaline – 20% alimente acide. Daca doar ai in vedere aceasta proportie deja ai facut un progres. Din categoria alimentelor acide fac parte majoritatea alimentelor procesate, gatite, bauturile acidulate, carnea, cafeaua, într-o măsura mai mică cerealele și unele leguminoase (soia, lintea, mazărea). O listă cu alimentele acide o poți găsi în același articol “Hrana Alcalina – Hrana vie”.
Fii atent la cata apa trebuie sa bei
Susține funcția de curățire și eliminare realizată de rinichi prin simplul gest de a bea suficientă apă zilnic. Îți recomand și articolul Cum poți transforma un pahar cu apa obișnuită într-o băutură magică?
Ajută sistemul limfatic
Este o expresie destul de cunoscuta: apa si miscarea misca limfa ! Rolul sistemul limfatic este să curețe corpul de deșeurile acide care se acumulează in corp. Ce mijloace mai simple si mai ieftine decat acestea, vrei ? Vezi articolul De 2×7 motive să faci mișcare în natură, zilnic!
Gandeste pozitiv, fii informat
Și nu în ultimul rând, atenție la persoanele pe care le lași să îți influențeze viața. Cunoaștem și evităm genul de persoana despre care se spune: Are un limbaj/comportament acid! Alege compania celor cu care ai preocupări și valori comune. Acele persoane cu care vei fi compatibilă și fie că este vorba de o prietenie sau de iubirea vieții tale, crede-mă tot CHIMIE este!
Iar pentru un ajutor rapid si eficient recomand programul de detoxifiere Clean9. Poți citi aici câteva păreri ale celor care au folosit acest program și rezultatele lor.
-
Clean 9 – C9645,84 lei
Lasă un răspuns