Imagineaza-ti un buchet de plante medicinale cu efecte benefice, culese de pe 5 continente ! Imagineaza-ti amestecul exotic de arome pe care il vei savura din ceasca, in fiecare zi.
In ceea ce priveste beneficiile lor, lasa-ma pe mine sa iti vorbesc despre ele:
Aloe Bloosom Herbal Tea – beneficii
? Este mai mult decat un simplu ceai, este un remediu natural cu efecte multiple datorita sinergismului componentelor (efectul cumulat al ingredientelor este mai mare decat efectul individual al fiecareia, luate separat)
? Este o sursa de hidratare atat vara cat si iarna, cu un gust placut care nu necesita adaus de indulcitor.
? Este recomandat ca si ceai de slabit deoarece are efect detoxifiant si diminueaza pofta de mancare si pofta de dulce.
? Este indragit de intreaga familie, fara restrictii se poate administra copiilor dar si bunicilor.
? Nu contine cofeina, nu are calorii.
Scortisoara – beneficii
Indeparteaza oboseala, are un efect usor energizant si este recomandata pentru revigorarea organismului.
In afectiuni respiratorii si imunitate scazuta, descongestioneaza caile nazale si ajuta la eliminarea secretiilor. Amelioreaza tusea, reduce frisoanele.
Contribuie la stabilizarea nivelului glicemiei, ajuta bolnavii cu diabet de tip2 sa raspunda mai bine la tratamentul cu insulina.
Ai mancat prea mult, te simti balonat iar stomacul da semne de lene ? Favorizeaza digestia si calmeaza crampele.
Suferi de diaree sau ai o senzatie neplacuta de greata ? Actioneaza ca un adevarat antiseptic natural.
Un studiu recent, prezentat un SUA la unul din congresele Association for Chemoreception Sciences, a subliniat ca scortisoara (cand o mirosi, o simti in mancare sau mesteci guma cu aroma ei) imbunatateste memoria, atentia si viteza de miscare si vizuala (cand lucrezi, de exemplu, la calculator).
Scortisoara actioneaza pozitiv asupra proceselor cognitive.
Coaja de portocale – beneficii
Se stie ca in coaja de portocale avem mai multi fitonutrienti si flaavoniode decat in pulpa interioara. De asemenea, aroma coajei este mai accentuata si mai distincta decat pulpa.
Este bogata in vitaminele A si C, ambele antioxidanti naturali care stimuleaza sanatatea, ajuta sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, recelii si gripei.
Are proprietati antiinflamatorii care te scutesc de probleme gastro-intestinale precum hiperaciditate, diaree sau flatuenta.
Are efect benefic in reglarea hipertensiunii arteriale si contribuie la reducerea colesterolului.
Cuisoarele – beneficii
Cuisoarele au o aroma speciala, iute, dulce-amaruie si cu un gust fin.
In tratarea afectiunilor digestive, cuisoarele au efecte in ameliorarea diareei moderate, balonare, indigestie, gastrita, senzatie de voma.
Au o compozitie bogata in micronutrienti cum ar fi: mangan, magneziu si calciu. Contin de asemenea vitamina C, vitamina K, fibre, acizi grasi omega 3 si importanti flavonoizi.
Uleiul din compozitia lor (eugenol) are efect antibacterian, antiinflamator dar si anestezic, fiind folosit in ameliorarea durerilor dentare.
Ghimbir – beneficii
Ghimbirul apare mentionat in scrierile medicinale sanscrite in urma cu aproximativ 3500 ani. Medicina traditionala chineza il recomanda pentru ameliorarea manifestarilor digestive neplacute, tuse sau calmarea durerilor provocate de reumatism.
In prezent, este cultivat in India (peste 50% din productia mondiala). Dar, de asemenea gasim culturi de ghimbir in Nigeria, Jamaica si Brazilia. Chiar daca cultivarea ei se face in zone specifice, cu climat si conditii adecvate cresterii, este cunoscuta si raspandita pe intreg mapamondul tocmai datorita multitudinii de beneficii pe care le aduce.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, febra, eliminarea de mucozitati si congestii respiratorii. In China este cunoscut ca si antiastmatic de peste 3000 de ani.
Specialistii precizeaza ca de mii de ani ghimbirul a fost administrat bolnavilor cu artrita reumatoida. Actiunea sa antiinflamatoare il recomanda cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeutii au constatat ca, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteste aceasta categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung.
Ceaiul de ghimbir s-a dovedit eficient si pacientilor in timpul chimioterapiei. Pe langa faptul ca le inlatura greata, ghimbirul ii ajuta si pe cei cu ameteli. In privinta greturilor “de miscare” (deplasare cu masina, avion, vapor) planta a dat rezultate excelente intr-un procent impresionant, la peste 90% din persoanele care au testat-o.
Ceaiul de ghimbir si sarcina – este recomandat femeilor insarcinate in perioada greturilor. Ceaiul de ghimbir cu lamaie este cel mai eficient si rapid remediu natural in acest caz.
Frunze de mur – beneficii
Contin tanin, flavonioide ( care le confera o actiune antiinflamatoare) provitamina A, vitamine din complexul B. Efectul acestora in ceai este astringent (antidiareic) antiseptic (dezinfectant) antiinflamator si tonic general. Se recomada utilizarea lui in cazuri de diaree, afectiuni gastro-intestinale, in usurarea digestiei, in combaterea obezitatii.
Piper de Jamaica (Pimento) – beneficii
Stimuleaza digestia, antispastic in colici abdominale, detoxifiant, favorizeaza secretia bilei, scade hipertensiunea arteriala.
Fenicul – beneficii
Este un antiseptic, antispastic, antiinflamator, analgezic in cazul colicilor, carminativ (absoarbe gazele, calmand crampele intestinale)
Este galactogog, stimuleaza secretia laptelui matern.
In tuse este expectorant, calmeaza spasmele bronhiilor, linistind tusea convulsiva si astmatica.
Este un tonic general, cu efect sedativ, laxativ, diuretic si un bun adjuvant in cazul glicemiei marite.
Nucsoara – beneficii
Are o aroma bogata, foarte fina, dulce si iute totodata. Aceasta aroma ne ofera un amestec complex care lasa un gust de portocala, lamaie si camfor. Este inrudita cu scortisoara, aceste doua condimente fiind folosite deseori impreuna. In cantitati mici nucsoara stimuleaza digestia si este un excitant usor; in doze mai mari nucsoara este calmanta cu efect somnifer.
Gymnema Sylvestre
Este una din plantele capabile sa amelioreze diabetul prin refacerea celulelor pancreatice care secreta insulina. Creste capacitatea celulelor de a utiliza glucoza, inhiba absorbtia glucozei la nivel intestinal.
Reduce pofta de dulce si dependenta de dulciuri.
Reduce nivelul colesterolului si a trigliceridelor
Este diuretic si laxativ usor.
Musetelul – beneficii
Poate fi folosit pentru ameliorarea crampelor, a durerilor abdominale. Ajuta in balonari, diaree, dureri de stomac.
Datorita efectului calmant, dezinfectant si antinflamator este eficient in eruptii, calmarea durerilor de dinti sau tulburari menstruale.
Anason – beneficii
Este recomandat pentru reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului gastro-intestinal, reducerea starii de greata, imbunatatirea digestiei.
Toate aceste ingrediente, provenind din culturi ecologice, atent selectionate si ingenios combinate, le gasim reunite in aroma bogata, perfecta a ceaiului Forever.
Fie ca-l savuram fierbinte sau cu cuburi de gheata, cu o felie de lamaie sau simplu, ne va incanta simturile si ne va crea un cadru placut: acasa, la munca sau intr-un moment de relaxare.
Administrare
Continut / Administrare: O cutie contine 25 plicuri sigilate individual. Dintr-un plic (1,5 gr) se prepara o infuzie cu 500 ml apa fierbinte pentru un ceai concentrat. Plicul ramane in infuzie deoarece in timp creste concentratia ceaiului iar aromele sunt mai intense. Cu cuburi de gheata si felii de lamaie il putem servi ca si un revigorant Ice Tea. Nu necesita adaus de zahar sau indulcitor. Recomandat la orice varsta.
Aloe Blossom Herba Tea este un amestec complex de 11 plante medicinale, cu proprietati multiple, cultivate pe 5 continente. La care s-au adaugat boboci florali de aloe vera.
Intr-un plic de ceai vei gasi aromele unei gradini exotice care iti va oferi o experienta de neuitat !
-
Aloe Blossom Herbal Tea98,30 lei
Lasă un răspuns