Cuprins
Vara aceasta este diferită. În urmă cu doar 6 luni nu ne puteam imagina cât de mult se va schimba viața noastră. Cât de mult ne vom schimba obiceiurile, prioritățile și cum vom fi nevoiți să ne redefinim valorile vom face drumetii prin Romania.
Lucruri care altă dată ni se păreau normale, cum ar fi timpul petrecut cu familia sau preocuparea pentru sănătate, în ultimul timp au redobândit noi dimensiuni și am ajuns să le prețuim ca pe o comoară. Inclusiv concepția despre unde și cum ne petrecem vacanța s-a schimbat radical.
În urmă cu doar un an aveam planuri mari și îndrăznețe pentru 2020. Mă îndreptam cu gândul spre cel mai îndepărtat continent, Australia – cu toate aranjamentele de călătorie făcute. Călătoria era planificată pentru luna mai dar la începutul lunii aprilie totul a fost anulat iar noi ne-am adaptat fără ezitare.
Vom admira frumusetile României
Este un timp ideal pentru excursii în împrejurimi sau în zone puțin mai îndepartate. Familia noastra, ne-am propus să facem ieșiri de câteva ore sau de o zi. Am câteva locuri minunate pe care să ți le recomand, iar alte mi-au fost și mie recomandate.
♦️ Vei redescoperi locuri frumoase, la doar câțiva zeci de km de casă.
♦️Vei aprecia simplitatea naturii, aerul curat de munte sau pădure.
♦️Pentru câteva ore liniștea îți va fi tulburată doar de ciripitul păsărelelor sau de susurul apei.
Iată câteva din frumusețile naturale ale Romaniei
Gradina Zmeilor – este considerată monument al naturii. O arie protejată situată în judetul Salaj, la 9 km distanță de orașul Jibou, pe teritoriul administrativ al comunei Bălan. Veți găsi un loc frumos amenajat pentru turiști. Suntem întâmpinați de stânci uriașe cu forme de ciuperci și animale cu multe formațiuni stâncoase, o peștera de câteva sute de metri și treceri printre formațiunile stâncoase unele chiar sub 50 cm lațime. Este un loc în care poți să-ți duci copii. Traseul turistic durează aproximativ 3 ore, cu locuri amenajate pentru popas.

Cheile Turzii – chiar dacă sunt mai puțin înalți sau dificili decât Munții Făgărașului sau Munții Bucegi, Apusenii au nota lor de celebritate datorată alternanței între peisaje cu dealuri blânde și stânci abrupte, râuri repezi care și-au croit drum și au creat trasee spectaculoase. Avantajul este ca acest peisaj divers oferă trasee mai puțin dificile, adecvate începatorilor în ale drumeției. Pereţii de stâncă înalţi de până la 350 de metri, peşterile misterioase, plantele rare şi traseele de drumeţie fac din Cheile Turzii un monument al naturii impresionant.



Bucovina – din localitatea Piatra Fântânele, din Pasul Tihuța, mergem prin Poiana Stampei către depresiunea Dorna Candrenilor. Traversăm apoi Munții Suhard spre Fundu Moldovei. Traseul merge apoi prin Câmpulung-Moldovenesc și depresiunea Moldoviței către Obcinele Bucovinei, ajungând la Putna. Cu mașina ar fi o excursie de o zi. Timp în care poți să oprești pentru a admira peisaje, a servi masa în natură sau pentru a bea apă rece de izvor.


Cascada Cailor – situată în Parcul Național Munții Rodnei, în apropiere de localitatea Borșa. Din stațiune, cu telescaunul urci aproximativ 15 min. După care, pentru a ajunge la Cascada Cailor cobori cam 40 min de mers pe jos, pe un drum forestier. Din punctul cel mai de jos, peisajul este spectaculos! Ai ocazia să vezi cea mai mare cascadă din Romania, o cădere de apă de 90 m. Nu este nimic mai plăcut într-o zi toridă de vară decât să fii în apropierea unei cascade. Zgomotul apei, aerul curat și pădurea de brazi de la baza cascadei crează un climat perfect de calm și contemplare, pentru orice turist, de orice vârstă.


Dar foarte important în aceste drumeții este să fii pregatit!
Ceea ce implica, în cel mai simplu mod, hidratare incontinuu și doze de energizante naturale.
Mai am câteva sugestii practice
Adaugă în rucsac la rezerva de apa și stikurile de Argi +.
Când simți nevoia de o pauza, amestecă un plic de Argi+ cu apă și bucură-te de un plus de energie și de aroma fructelor de pădure. Un produs destinat numai pentru părinți.
L-arginina, supranumită și “molecula miracol” își găsește utilitatea în multe situații, dar în drumeții este de nelipsit! Îmbunătățește circulația sanguină, reduce oboseala, tonifică musculatura.
Este un revigorant natural de neegalat!
Un alt produs pe care poți să-l adaugi în rucsac este FOREVER SUPERGREENS.
Vitamina C conținută, completată cu o doză de magneziu, s-a dovedit că ajută la reducerea oboselii.
Prezentat în formă practica de stik, conține extracte naturale din peste 20 de fructe și legume, deci poți să îți amesteci propriul smoothie superfood în doar 10 secunde.
În orice caz, să nu uităm gustările surpriză pentru toate vârstele iar pentru asta recomand FOREVER FASTBREAK
Un baton din proteine vegetale de soia, arahide, unt de arahide și lapte. Este absolut delicios! Cu doar 200 calorii pe baton avem asigurat 50% din necesarul zilnic de nutrienți. Cât de eficient și practic poate să fie într-o asemenea călătorie!
Mai ai nevoie de ALOE SUNSCREEN. Trebuie să fie în rucsac!
Oxidul natural de zinc asigură factorul de protecție solară 30. Cu soare sau fără soare, radiațiile ultraviolete UVA și UVB îmbătrânesc și ard. Nu le da prilej!
În plus, aloe vera și vitamina E protejează și răsfață. Știu că îți dorești un aspect frumos și sănătos al pielii.
Asigură protecție solară pentru întreaga familie și pentru toate aventurile în aer liber!
De ce sa mergi în drumetii prin Romania în vara asta?
În primul rând, trebuie să te menți în stare fizică bună și să îți încarci “bateriile” cu energie din natură pentru o nouă săptămână de lucru.
Alege traseul cel mai potrivit pentru tine și cei care te vor însoți, adaptează în așa fel încât toată lumea să se simtă bine și confortabil.
Alege trasee în care nu ai nevoie de echipament extra fată de ce deja deții. Încălțămintea potrivită și un rucsac sunt vitale. Ochelarii de soare și ceva de acoperit capul, de asemenea sunt utile.
Asigură-te din timp că mergi pe drumuri marcate, și ai la tine o hartă ca să nu te rătăcești (nu peste tot există semnal la telefon).
Sălbăticia nu este un lux, ci o necesitate a spiritului uman și la fel de vitală pentru viața noastră ca apa și pâinea bună.” – Edward Abbey
Lasă un răspuns