

Orez cu dovleac
Toamna este momentul ideal pentru a te bucura de gustul dulce foarte plăcut al dovleacului. Deliciosul dovleac poate fi folosit în bucătarie, pentru diferite mâncăruri, supe sau ingredient pentru dulciuri.
Deține proprietați nutritive cu beneficii multiple pentru sănătate. Și dovleacul este un aliat al celor care doresc să arate bine, și să fie sănătoși fiind o sursă importantă de fibre cu un număr foarte mic de calorii.
Stiați ca 100 g de dovleac conține mai mult de 200% din doza zilnică de vitamina A, nutrient esențial în sănătatea ochilor. Deci o rețetă simplă de Orez cu dovleac este binevenită.
Orez cu dovleac
Ingrediente:
O ceașcă de orez spălat foarte bine.
Dovleac 200 gr (curățat)
Sare
Piper
Pătrunjel
Dovleacul se taie cubulețe și se pune în tavă. Se adauga orezul, sare dupa gust piper și se adaugă apă dublu față de cantitatea de orez. Se poate folosi dacă aveți supă dulce. Se amestecă toate și se bagă la cuptor. Se ține până când orezul absoarbe tot lichidul din vas iar deasupra se formează o crustă aurie. Se servește cald cu pătrunjel verde presărat deasupra.