logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Postul – o hrană pentru suflet, minte, corp

  Postul - o hrană pentru suflet

  Postul – o hrană pentru suflet, minte, corp

  Este absolut sigur că ați ținut post sau știți pe cineva care a postit deja (părinți, bunici). Postul înseamnă a ajuta corpul să se elibereze de toxinele din organism. Cine renunță din acest motiv, la anumite alimente, alcool și țigări, poate câștiga pacea interioară și o energia nouă. Multă lume recomandă postul: preoții îl consideră moment de reînnoire spirituală; doctorii, un adevărat izvor de sănătate; psihologii – terapie pentru suflet.

  Efectele vindecătoare ale postului au fost raportate de mii de ani, iar beneficiile postului au fost deja cunoscute înca din Egiptul antic și Grecia antică. „Cei care doresc să rămână puternici, tineri și sănătoși, să fie moderați, să-și exercite corpul, să respire aer curat și să-și vindece durerea prin post, mai degrabă decât prin medicamente”, această teză vine de la Hippocrates, părintele medicinei. „Postul este mâncare pentru suflet”, scria Ioan din Antiohia în Evul Mediu. Mai întâi, postul a avut loc în principal în biserici și mănăstiri, ca o formă de purificare spirituală și exercițiu spiritual. Tradiția creștină de post a trecut de la o generație la alta, sub diverse interpretări, dar esența este aceași.

  “Sub aspect spiritual, este un bun exerciţiu de abstinenţă, de voinţă, de autocontrol şi de învingere a instinctelor primare. Sub aspect medical, postul reprezintă principalul factor de dezintoxicare a organismului şi de repaos al aparatului digestiv”, observă dr. farmacist Ovidiu Bojor.

  Postul - o hrană pentru suflet

  După cum sugerează și numele, postul înseamnă abstinență. Asta înseamnă că se mănâncă puțin, ușor sau chiar de loc, în schimb se consumă foarte multă apă. 
  Dar să vedem ce se întâmplă în corp în timpul postului.

  Cel care oferă energie în corp sunt zaharurile (care provin de la principalele grupe de alimente: legume, fructe și carbohidrați) și care se găsesc în ficat și în mușchi sub forma de glicogen. Dupa 24 de ore stocurile de glicogen sunt epuizate iar organismul începe să apeleze la alte rezerve, cum ar fi depozitele de grăsime începand cu cele din ficat. Cu alte cuvinte organismul transformă grăsimile din depozite în molecule cu rol energetic – este o perioadă când se arde grasimea din organism.

  În timpul postului, aparatul digestiv dispune de o perioadă de odihnă (adică este mai puțin solicitat decât de obicei). 
  În timpul postului, în creier se produce mai multa serotonină, așa-numitele stimulente ai bunei dispoziți și a unei stări de bine. 
  Avantajele postului sunt multe și nu le amintesc aici pe toate, doar atât vă aduc aminte,  face bine!
  Postul este recomandat pentru toată lumea mai puțin femeile însărcinate și persoanele foarte bolnave.

  Eu țin post începând cu programul foarte eficient de curățare dezvoltat de Forever – CLEAN9. Prin intermediul acestui program ți-ai eliberat în nouă zile, corpul de toxine. CLEAN9 optimizează procesele interne de curățare și îți permite să te simți din nou bine.
  În blogul meu vei găsi articole interesante despre cei care au încercat CLEAN9.
  Încearcă și tu!
  Contactează-mă și vei fi și tu unul din cei care se simte bine cu CLEAN9
  Beneficiezi de o reducere de 15% și de un plus de sănătate.

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment