logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Rață a la Verdi

    Rață a la Verdi

    Rață a la Verdi

    Giuseppe Verdi (1813-1901), cunoscut compozitor și reformator al operei italiene, autor al celebrelor opere Aida, Nabucco, Rigoleto și La Traviata, a dus o viață privată mai puțin cunoscută. A doua față a lui Verdi este cea de fermier. La scurt timp dupa primul succes muzical a cumpărat ferma Sant’Agata, undeva între Parma și Piacenza, unde munceau 200 de angajați. Mai mult de 50 de ani s-a ocupat cu agricultură, creșterea animalelor și nu numai atât. Era o gazdă extraordinară și prin faptul că gătea singur pentru toți musafirii lui. Fiind un gurmand, avea un adevarat hobby în a găti specialitați create de el special pentru musafiri. La petrecerea dată după premiera uneia dintre operele sale, Giuseppina, soția sa, spunea: “Dacă lumea ar fi știut cât de bine poate să compună un “Risotto alla milanese”, Dumnezeu știe câte ovații ar fi căzut apoi pe umerii lui”. Una dintre rețetele celebre, rămase până în zilele noastre de la Verdi, este “Anatra alla Verdi” (rață a la Verdi), pe care aș dori să v-o prezint în continuare.
    Avem nevoie de o rață pe care o sărăm, piperam și o ungem cu ulei de măsline. După aceea se așează în tavă pe un pat de ceapa și morcovi. Rața se învelește cu feli subțiri de șuncă grasă și crenguțe de rosmarin. Se coace în cuptor până când face o crustă bine rumenită și crocantă.

    PS. Aceasta rețetă merge la fel de bine cu pui sau curcan și este la fel de gustoasă.

    0 Comments
    Share Post
    No Comments

    Post a Comment