logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Respectă ciclurile naturale, iar corpul tău se va simți mai bine și va arăta mai bine!

  cicluri

  Respectă ciclurile naturale, iar corpul tău se va simți mai bine și va arăta mai bine!

  Nimic în Univers nu funcționează la întâmplare, la nivel macro sau micro există legi, reguli sau cicluri care dau sens existenței.
  ✼ Planetele se mișca în cadrul sistemului solar,
  ✼ Anotimpurile au o anumită ritmicitate,
  ✼ Culturile agricole evoluează după legi specifice,
  Corpul nostru are propriile cicluri după care functionează cel mai bine. Dacă vă imaginați ca scuză: am program foarte încărcat, mănânc “când apuc” de cele mai multe ori seara, este plauzibilă, mai gândiți-vă. Corpul va considera că îl tratați nu doar cu indiferentă ci chiar cu dispreț, și pe termen lung veți suporta consecințe nedorite ale unui corp negiljat, neînțeles.

  Totul ține de obiceiuri; introducerea obiceiurilor bune o dată cu eliminarea celor ostile sănătății. Și unul dintre ele este respectarea ciclurilor naturale ale corpului, numite și cicluri circadiene.
  Corpul nostru are propriul ceas biologic, influențat de alternanța zi/noapte dar și de procesele interne care au loc, și s-a adaptat la cele 24 ore ale unei zile, în mod natural, în 3 cicluri de cate 8 ore. Iar în ceea ce privește alimentația, este destul de evident, cum “preferă să funcționăm”.

  CICLUL I – APORTUL NUTRITIV – hrana concentrată se consumă între orele 12-20, ceea ce ar însemna o masă de prânz, o gustare și o cină. Mesele principale este bine să conțină un sigur fel de mâncare concentrată (gătită) care va fi ascociată cu o salată.

  CICLUL II – ASIMILAREA, VINDECAREA și RECONSTRUCȚIA – Are loc digestia și asimiliarea nutrienților, atunci corpul are nevoie doar de apă și odihnă. Este vorba de intervalul orar 20-04. În acest interval este containdicat să consumăm alimente. Digestia fiind în proces în aceste ore nu facem decât să o tulburam. Ceea ce cauzează indigestie, balonari, dureri de stomac, hiperaciditate și …insomnie, evident!

  CICLUL III – ELIMINAREA reziduurilor colonului și deșeurile toxice rezultate din procesele metabolice se produc și se elimină între orele 04-12. De aceea în primele ore ale dimineții corpul își dorește multă apă și eventual fructe proaspete. Puteți mânca fructe pe săturate și după ce va obișnuiți veți vedea că acoperă foamea și dau foarte multa energie și stare de bine.

  “ Ai grija de corpul tău pentru că este sigurul loc unde va trebui să trăiești.”
  Jim Rohn

  ACUM este momentul perfect pentru a începe și tu un stil de viață mai sănătos. Nu este suficient doar să vorbești despre asta. Actionează!

  Contactează-mă online, prin SMS, WhatsApp sau telefonic ( 0743 085 115 ).

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment