

Salata de iarnă
Zilele de ianuarie, cu mai puțină lumină și mai puțin soare ne determină uneori să căutam resurse de energie.
Să nu întindeți acuma mâna după ceva dulce … 😁
Haideți mai bine să ne îndreptăm atenția spre legumele și fructele care au “petrecut” săptămâni în prezența soarelui, și care pot fi acuma o sursă autentică de energie. Și astfel, hrana noastră devine “hrană vie” bogată în nutrienți de calitate.
Dați-mi voie să vă prezint: Salata de iarnă
Aveți nevoie de: 1/2 țelina, 2 morcovi, un măr, o ceapă de apă. Se dau pe răzătoarea mică și se adaugă imediat zeama stoarsă de la 1/2 lămâie pentru a impiedica oxidarea.
Se adaugă 2 linguri de iaurt grecesc, 2 linguri de ulei de măsline, pătrunjel tocat, condimente asortate.
Această salată se asociază foarte bine cu pește sau orice carne albă preferați, preparate simplu, la gratar.
Dacă doriți fără carne, puneți deasupra un pumn de sâmburi de nucă, va fi foarte hrănitoare și plăcută.
Și nu uitați morcovii, țelina, merele sunt alimente cu IG scăzut și fac parte din categoria alimentelor alcaline