Ingredientele pentru salata de spanac sunt pentru două persoane.
O asemenea delicatese se face cu:
Ingrediente
- 300 gr spanac,
- o mână de rucola,
- 1 morcov,
- 1/4 țelină rădăcină sau 4-5 frunze,
- 4-5 linguri de fasole verde din borcan,
- 4-5 linguri de boabe de porumb,
- 2-3 linguri de rodie,
- 1 lingură sâmburi de: nucă, floarea soarelui, dovleac, in, susan sau un amestec din toate,
- 2 linguri ulei de măsline sau dovleac pentru salată,
- sucul de la o jumatate de limete sau lamâie,
- 300 gr piept de pui,
- 1 lingura ulei de măsline pentru uns carnea.
Spanacul și rucola se spală si se pune să se scurgă. Morcovul și țelina se curăță și se dau pe razătoarea mică. Fasolea și boabele de porumb se pun la scurs într-o strecuratoare. Dacă folosim ulei de măsline atunci putem prepara un dresing amestecând-ul cu sucul de lămâie sau limete până când devine ca o maioneză. Punem toate ingredientele – mai puțin dresingul – pentru salată într-un bol mai mare și le amestecam. La final adaugăm și dresingul.
Carnea se taie bucăți subțiri, și se condimentează după gustul fiecăruia. Se unge cu uleiul și se pune la rece până se pregatește salata de spanac. Se poate face la grill sau în tigaie cu fundul gros fără a adauga ulei.
Se servește totul imediat fără a se număra caloriile.
Lasă un răspuns