logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Salată de varză

  Varza - doctorul cu frunze

  salată de varză

  Salată de varză

  Povestea verzei începe cu aproximativ 5000 de ani în urmă în zona mediterană unde surata ei salbatică crește spontan la marginea pădurilor. O dată cu primele forme de agricultura a fost domesticita și raspândita în toată lumea. La noi se folosea ca și aliment, medicament sau ingredient magic. A jucat un rol important în descoperirea Americii făcând posibile călătoriile lungi ale exploratorilor care o transportau la bordul corăbiilor în butoaie, murată. Pe lângă hrană mai era folosită ca medicament împotriva scorbutului, pe timpul lungilor traversări ale oceanelor.
  În ciuda vechimii ei ca și leac în atenția cercetătorilor nu a intrat decât în ultimele decenii, descoperind în frunzele sale substanțe cu proprietați antitumorale, antioxidante și antiinflamatoare excepționale.

  În varza albă există cantităţi mari de apă, dar şi substanţe tonice, în cantități însemnate precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) şi săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod şi cobalt).
  Varza albă este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic şi antianemic.

  Salata de varză crudă poate face minuni în reglarea ponderală. Varza este foarte bogată în fibre alimentare, are puține calorii, multe vitamine și minerale, ajutându-ne să slăbim natural. Salata are și alte avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă, curăță organismul de toxine.

  De aceea o salată de varză este binevenită

  Spălată și curățată de frunzele stricate sau îmbătrânite, varza se taie mărunt, cu ajutorul unui cuțit cu lama de inox (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor și a vitaminelor). Imediat după tăiere, se amestecă bine cu sare, cu puțin cimbru sau chimion (pentru efect carminativ), cu ulei presat la rece, și un pic de piper. Iar pentru acrit folosim grapefruit suc și pulpă curățată de pielițe. La final se adauga 30 ml de Forever Aloe Peaches pentru un gust deosebit. Salata se amestecă și se consumă imediat.

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment