logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Newsletter

    Somon cu cimbru și spanac cu portocale

    Somon cu cimbru și spanac cu portocale

    Somon cu cimbru și spanac cu portocale

         1 kg de frunze de spanac
         1 kg somon (proaspăt, fără piele)
         1 portocală
         1 lămâie
         8 linguri de ulei de măsline
         12 crenguțe de cimbru
         pătrunjel
         cozi de ceapa verde
         3 căței de usturoi
         nucșoară
         Sare și piper

    Spălați patrunjelul și cojile de ceapă verde, curățați usturoiul și toate împreuna cu uleiul le mixați pâna devin o pastă fină. Se condimentează uleiul de plante cu sare și piper și se lasă deoparte. Spălați somonul și-l uscați. Preîncălziți cuptorul la 170 ° C. Somonul se stropește bine cu lămâie, sare și piper. Acoperiți somonul cu crengile de cimbru și-l așezați în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul fierbinte timp de 10 minute. Apoi opriți cuptorul și-l lăsați să se odihnească timp de 5 minute. Între timp spălați spanacul cu atenție și-l puneți scurt la fiert, astfel încât să nu se înmoaie. Scurge-ți apoi apa și asezonați cu sare, piper și nucșoară. În cele din urmă, se toarnă sucul de portocale presat. Cu capacul deschis, lăsați spanacul la foc mic pâna cand se face. În continuare puneți spanacul într-un vas pentru servit. Apoi somonul se porționează și-l aranjați lângă spanac. La final puneți uleiul de plante și usturoi pe somon și ornați spanacul cu benzi de coajă de portocală.

    0 Comments
    Share Post
    No Comments

    Post a Comment