

Somon cu salată verde
Dă-i unui om un peşte şi îl vei hrăni o zi.
Arată-i cum să pescuiască şi îl vei hrăni pe tot restul vieţii lui.
Stephen R. Covey în Etica liderului eficient
Somon cu salată verde
Pentru doua persoane
Avem nevoie de:
2 fileuri de somon proaspăt de 200 g fiecare, cu piele
3 linguri de ulei de măsline
Salată verde de mai multe feluri (spanac, salată, frunze de sfeclă roșie, măcriș, rucola etc)
1 morcov
1 avocado
1 linguriță de semințe chia
Câteva fire de țelină
2 limete sau lămâie
4-5 roșii mici
După ce bucățile de somon au fost condimentate se pun într-o tigaie antiaderenta în care sau pus la încins 2 linguri de ulei de măsline. Prăjiți la foc mic fileurile de somon preț de 10-12 minute pe partea cu pielea. La sfârșit întoarceți fileurile și lăsați-le la prăjit pe partea cealaltă încă un minut.
Separat se face o salată în care se adaugă morcovul ras pe răzătoare și avocado tăiat bucățele, rosile, și țelina tăiate mărunt. Dresingul pentru salată se face din limete amestecată cu uleiul de măsline și semințele chia.
Înlăturați pielea de pe fileuri cu un cuțit bine ascuțit, după care se așează în farfurie și se stropește cu sucul de la o 1/2 limete. Se servește împreună cu salata.
Dar pentru că nu mâncăm în fiecare zi pește iar de Omega 3 avem nevoie zilnic va recomand în mod deosebit Arctic Sea Omega, produsul excepțional de la Forever Living Products. Un supliment alimentar necesar bogat în grăsimi sănătoase necesare inimii și creierului nostru. Mai multe informații despre produs afla aici.