

Supa cremă de ciuperci
Vă propun un altfel de meniu. Un meniu cu calori puține, sănătos, foarte gustos și ușor de făcut. Pentru că aperitivele le-am făcut acum să trecem la supa de Crăciun. Meniul este pentru 4 persoane.
Supa crema de ciuperci
- Ingrediente: 10 gr de hribe uscate,
- 600 gr Champignons,
- 2 cepe,
- 2 căței de usturoi,
- 4 fire de timian sau de cimbru,
- 2 linguri de ulei,
- 1 litru de supă de legume,
- 2 linguri de suc de lămâie,
- 150 ml smântână de soia sau smântâna noastră obișnuită (atunci nu mai este chiar așa de săracă în calori)
- sare și piper
Puneți la fiert 250 ml de apă. Într-un castron mic puneți hribele uscate și turnați peste ele apa fiartă. Înmuiați timp de 15 minute. Curătați ciupercile Champinions. Curățați ceapa și taiați-o fin. Se curăță și se toacă usturoiul. Se spală cimbru, se usucă și se îndepărtează frunzele. Încălziți uleiul într-o oală. Puneți ciupercile în oala la foc mare în timp ce se amestecă. Se adaugă usturoiul, ceapa și cimbru și se lasa pe foc timp de aproximativ 1 minut. Scoateți hribele din apă, strângeți-le bine in mâna să se stoarcă de apă și tăiați-le. Puneți apă în care au fost hribele în oala cu ciupercile Champinions prin intermediul unei site fine, sărați si piperați după gust. Adăugați hribele și supa de legume și lăsați-le la foc mediu timp de 20 de minute. Puneți jumătate din supa de ciuperci într-un blender și mixati. Puneți supa mixata înapoi în oală să mai dea un clocot. Stoarceți o lămâie și amestecati 1-2 linguri de suc de lămâie cu smântâna de soia și puneți-o în supă. Lăsați să mai dea un clocot și serviți imediat. Pentru un aer festiv, preparați un sos subțire din o linguriță de pesto verde amestecat cu puțin ulei de măsline, cu care puteti “desena” desupra, în farfurie, o rămurică de brad. Și presărați fulgi de migdale sau parmezan.
Serviți cu membrii familiei și bucurati-vă de sărbători !