logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Newsletter

    Supa cremă de ciuperci

    Supa cremă de ciuperci

    Supa cremă de ciuperci

    Vă propun un altfel de meniu. Un meniu cu calori puține, sănătos, foarte gustos și ușor de făcut. Pentru că aperitivele le-am făcut acum să trecem la supa de Crăciun. Meniul este pentru 4 persoane. 

    Supa crema de ciuperci

    • Ingrediente: 10 gr de hribe uscate,
    • 600 gr Champignons,
    • 2 cepe,
    • 2 căței de usturoi,
    • 4 fire de timian sau de cimbru,
    • 2 linguri de ulei,
    • 1 litru de supă de legume,
    • 2 linguri de suc de lămâie,
    • 150 ml smântână de soia sau smântâna noastră obișnuită (atunci nu mai este chiar așa de săracă în calori)
    • sare și piper

    Puneți la fiert 250 ml de apă. Într-un castron mic puneți hribele uscate și turnați peste ele apa fiartă. Înmuiați timp de 15 minute. Curătați ciupercile Champinions. Curățați ceapa și taiați-o fin. Se curăță și se toacă usturoiul. Se spală cimbru, se usucă și se îndepărtează frunzele. Încălziți uleiul într-o oală. Puneți ciupercile în oala la foc mare în timp ce se amestecă. Se adaugă usturoiul, ceapa și cimbru și se lasa pe foc timp de aproximativ 1 minut. Scoateți hribele din apă, strângeți-le bine in mâna să se stoarcă de apă și tăiați-le. Puneți apă în care au fost hribele în oala cu ciupercile Champinions prin intermediul unei site fine, sărați si piperați după gust. Adăugați hribele și supa de legume și lăsați-le la foc mediu timp de 20 de minute. Puneți jumătate din supa de ciuperci într-un blender și mixati. Puneți supa mixata înapoi în oală să mai dea un clocot. Stoarceți o lămâie și amestecati 1-2 linguri de suc de lămâie cu smântâna de soia și puneți-o în supă. Lăsați să mai dea un clocot și serviți imediat. Pentru un aer festiv, preparați un sos subțire din o linguriță de pesto verde amestecat cu puțin ulei de măsline, cu care puteti “desena” desupra, în farfurie, o rămurică de brad. Și presărați fulgi de migdale sau parmezan. 
    Serviți cu membrii familiei și bucurati-vă de sărbători ! 




    0 Comments
    Share Post
    No Comments

    Post a Comment