logo forever for life
Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

    Follow & share

    Newsletter

    Tăiței de gulie și varză cu sos de avocado

    Tăiței de gulie și varză cu sos de avocado

    Tăiței de gulie și varză cu sos de avocado

    Gulia este o legumă cu doar 27 de calorii la 100 gr ceea ce o face excelenta in curele de slăbire. Conține o cantitate nesemnificativă de grăsimi și colesterol ceea ce o face un aliat al inimii si al sistemului circulator.

    Gulia contine o cantitate semnificativa de vitamine, in special vitamine din complexul B precum niacina, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1), acid pantotenic (vitamina B5). Aceste vitamine sunt esentiale pentru o buna functionare si activitate a sistemului nervos si circulator. Regasim in compozitia ei si minerale precum cupru, calciu, potasiu, mangan, fier si fosfor.

    Potasiul continut de gulie este intr-o cantitate semnificativa si, ajută la sinteza proteinelor si stimuleaza metabolismul glucidelor. Potasiul continut de gulie este bun si pentru inima, reducand riscul aparitiei bolilor cardiace.

    Pentru 4 porții avem nevoie de:
    1 kg de gulii
    250 gr varză proaspăta
    75 gr de sâmburi (de nucă, dovleac, pin, floarea soarelui, etc)
    1-2 căței de usturoi
    60 gr roșii
    2 avocado coapte
    o mână de busuioc
    4 linguri de ulei de măsline
    1 lămâie
    1 lingură jumate de fulgi de chili
    cașcaval sau parmezan

    Gulia se curață și se rade pe razătoarea mare. Varza se curăță si se taie cât mai fin.
    400 ml apa cu sare se pune la fiert. Când fierbe se pun legumele la fiert. Se lasă să fiarbă 5 minute după care se scot din apă și se pun la scurs.
    Sâmburii se pun într-o tigaie și se lasă să se prăjească un pic. Usturoiul se curață și se taie mărunt. Avocado se taie în jumatate. Se scoate sâmburele iar miezul se pune într-un vas în care se adaugă sâmburii (aproximativ 2 linguri), frunze de busuioc (8-9 frunze), roșiile, usturoiul, uleiul și se mixează până devine un sos consistent. Lămâia se spală cu apă fierbinte și se rade coaja care se adaugă la sos. Sosul se potrivește la gust cu sucul de la lămâie piper sare și fulgii de chilii.
    Legumele se amestecă cu sosul de avocado. Din când în când se mai adauga câte o lingură două de apă în care au fiert legumele până când sosul devine mai gros.
    Pastele de gulie se ornează cu restul de frunze de busuioc taiate marunt împreună cu cașcaval ras pe răzătoarea mică sau parmezan. Se adaugă și restul de chili.
    Se servesc calde.

    2 Comments
    Share Post
    2 Comments
    • Multumesc Lidia draga ! Dupa ce incerci retetele te rog sa lasi un comentariu cu parerea ta, este bine sa avem marturii, ne sunt de folos noua, tuturor

      15 august 2018 at 11:28
    • Lidia Purghel
      Răspunde

      Maria, ai făcut o muncă foarte utilă pentru noi toți. Multumim
      Rețetele abia astept să le încerc

      15 august 2018 at 10:28

    Post a Comment