

Tocăniță de ciuperci
Pentru că sunt o femeie de afaceri în timpul săptămânii, în weekend îmi doresc ceva diferit. În weekend sunt mamă și bunică, sunt prietenă sau, pur și simplu, o femeie căreia îi place să gătească. Și o să vă propun ceva .…
Cum ar fi dacă, în loc să faceți cumpărăturile obișnuite de la supermarket, v-ați rezerva câteva minute să treceți și pe la piață? De ce la piață? Pentru că acolo putem găsi, hribe, gălbiori sau pleurotus – deoarece a început sezonul lor. Ceapă, usturoi și pătrunjel proaspăt culese. Și, de ce nu, umpleți coșul și cu fructe de sezon tocmai culese. Știu, în timpul săptămânii cumpărăm de la supermarket, că este rapid și accesibil, dar astăzi, haideți să ne transpunem într-o alta lume, care ne amintește de copilarie sau tinerețe dar și de arome autentice. Pentru că vom găti ceva special.
Și așa am ajuns și la o mâncare sănătoasă de ciuperci.
De ce sunt sănătoase? Pentru ca sunt bogate în proteine și fibre dar nu conțin colesterol sau grăsimi. Pot fi consumate de cei care țin post, de vegetarieni sau, pur și simplu de cei care vor să mănânce mai sănătos. Ciupercile, în general au un conținut bogat în complexul vitaminelor B, sunt bogate inclusiv în vitamina D, deci ne asigură o sursă vegetală de vitamina D. Ne aduc și un aport mare de zinc (carența de zinc se manifestă prin scăderea imunității, afectarea fertilității, căderea părului și ruperea unghiilor). Potasiu care are un rol important în controlul tensiunii. Seleniu care este un antioxidant puternic ce ajută ca celulele organismului să nu se degradeze ca urmare a acțiunii radicalilor liberi. În concluzie au un rol antioxidant, antibacterian, dar și de întărire a sistemului imunitar.
Lista ar putea continua, dar mă gândesc că v-am convins că ciupercile sunt unele dintre cele mai gustoase și hrănitoare vegetale. Datorită faptului că au un IG scazut, calorii puține și conțin fibre vegetale necesare unei digesti sănătoasă, consumul de ciuperci proaspăt culese, de sezon, pot face parte din dieta noastra de menținere a sănătății.

Pentru rețeta noastră super sănătoasă – tocăniță de ciuperci – avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg ciuperci de pădure,
4 cepe medii,
4-6 căței de usturoi,
2-3 linguri de ulei
Sare, boia dulce, piper, pătrunjel verde tocat, după gust.
Puneți într-un vas cu capac ceapa tocată, ciupercile tăiate, jumătate din usturoi tocat, sare, boia, piper, o ceașcă de apă și lăsați la foc mic 20-25 min. Nu vă îndepărtați din bucătărie, mâncarea mai trebuie amestecată și se termină repede. În timpul în care se fierbe, mai pregătiți jumatate din usturoi și pătrunjelul tocat pentru a le adăuga după ce ați oprit focul. Lăsați să se “odihnească” 5 minute și este gata să fie servită.
Dacă sunteți mai mulți la masă, completați cu o porție de mămăligă, sau cu tagliatelle fierte all dente și bucurați-vă cu cei dragi de o masă ușoară, simplă și gustoasă.
Veți primi aprecieri, cu siguranță!
Și pentru că nu o să stăm să calculăm dacă ne-am asigurat necesarul de nutrienți la această masă foarte gustoasă, noi adulții o să servim 2 tablete de FOREVER DAILY iar copiilor o să le dăm FOREVER KIDS.
Acum avem energie suficientă să facem o plimbare în parc!
Mai multe informații găsiți la urmatoarele linkuri
FOREVER DAILY
FOREVER KIDS
Mai multe despre ciuperci