logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Newsletter

  Turmeric, ghimbir și șofran

  Trei super condimente

  turmeric ghimbir si sofran

  Turmeric, ghimbir și șofran

  Marea diversitate de condimente, în arome și culori, pe care le întâlnim în anumite piețe “exotice” pe mine mă încântă mai mult sub aspect cromatic. Cât despre gustul lor în anumite preparate…, nu se potrivește cu preferințele mele culinare, și poate nu sunt singura.
  Dar pentru că aromele orientale pătrund tot mai mult în lumea occidentală, mai ales pentru efectele lor benefice, am identificat trei dintre ele, pe care vreau să vi le prezint.

  Turmeric, ghimbir și șofran – trei plante, trei condimente cu utilizări în alimentație și medicină.

  Șofranul – Crocus sativus este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul șofran – cel mai scump condiment din lume, și asta din cauza greutății cu care acesta se recoltează și prelucrează.

  Șofranul este și un medicament, ale cărui proprietăți terapeutice au fost cunoscute încă din antichitate. Efectele sale sunt apreciate și astăzi în medicina modernă. Consumul alimentar cu șofran acționează benefic asupra inimii, a aparatului respirator, este un antioxidant natural, contracarând formarea tumorilor.  Are proprietăți anitiinflamatorii (tincturi), fiind și un bun digestiv. Șofranul este un ingredient important care intră în compoziția produselor cosmetice antirid – Cleopatra îl folosea în preparatele sale cosmetice.

  Ca și condiment, șofranul, care se presară peste, sau se adaugă în mâncare, trebuie folosit în cantitate mică, nu mai mult de 2 grame pe zi. În cantitate mare, condimentul devine nociv și poate crea tulburări de comportament.

  Cu siguranță că ați auzit despre beneficiile uimitoare ale turmericului și ale ghimbirului.
  În câteva rânduri (chiar dacă aceste plante merită mult mai mult decât câteva rânduri) vreau să vă dezvălui unele dintre cele mai importante calități ale lor.
  Aceste două plante sunt înrudite. Sunt plante erbacee din regiunile tropicale și în ambele cazuri se folosește în scop terapeutic rădăcina. Rădăcinile sunt bogate în uleiuri volatile și sunt folosite ca și condiment.

  Turmeric, ghimbir și șofran

  TurmericCurcuma longa sau popular i se mai spune și șofran indian: Acest condiment minunat, cu efecte de încălzire, se bucură de o îndelungată utilizare în practicile de vindecare din medicina tradițională chineză și ayurvedică.
  Principalul compus activ din turmeric este curcumin. Oamenii de știință de la M D Anderson au scris: “Cercetări vaste pe ultimii 50 de ani au indicat că Curcumin poate preveni și trata cancerul și este cel mai puternic Antioxidant Natural disponibil cu nemaipomenite proprietăți anti-inflamatoare pentru artrite și alte dureri articulare”. 
  Curcuminul lucrează în mai multe feluri: întâi, protejează împotriva daunelor radicalilor liberi deoarece este un puternic antioxidant. Apoi, reduce inflamația prin scăderea nivelurilor histamine și posibil prin creșterea producerii de cortizon natural de către glandele suprarenale. În al treilea rând, protejează ficatul de mai mulți compuși toxici. În al patrulea rând, s-a arătat că reduce aglomerarea trombocitelor, ceea ce îmbunătățește circulația și susține sănătatea cardiovasculară.
  Ca anti-inflamator, Curcumin declanșează răspunsul stressului șoc-termic ce stimulează sistemul imunitar și ajută la tratarea osteoartritei.
  Studii arată de asemenea că oamenii care manâncă mai mult turmeric (sofranul indian) sau iau regulat Curcumin au șanse mai scăzute de a face cancer de sân, de prostată, plămâni sau colon și întârzie atacul artritei și Alzheimer.
  Un test clinic publicat in Revista de medicina alternativa si complementara (http://www.greenmedinfo.com/article/efficacy-and-safety-curcuma-domestica-extracts-compared-ibuprofen-patients ) arată că există o alternativă naturală și eficientă la mult prea popularul analgezic ibuprofen, pentru tratarea osteoartritei (OA) la genunchi. Este vorba de un condiment, binecunoscut ca fiind superior atât ca siguranță, dar și ca beneficii față de orice alt medicament din categoria de antiinflamatoare nonsteroidiene și anume Turmeric (sofranul indian). 

  Turmeric, ghimbir și șofran

  GhimbirulZingiber officinale: Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi.
  Medicina asiatica spune despre ghimbir că este “dulapul cu medicamente” datorită numeroaselor virtuți terapeutice. Ghimbirul este o sursă bogată de antioxidanți, printre care gingeroli, shogaoli, zingeroni și mulți alții. În general, ghimbirul manifestă o gamă largă de proprietăți antibacteriene, antivirale, antioxidante și antiparazitare.
  Ameliorează cu succes procesele inflamatorii în organism, iar pe lângă acesta are efect analgezic.
  În cazul artritei reumatoide se obține o reducere sensibila a durerilor.
  “Gingerolii suprima compuși pro-inflamatori care pot fi produși de celulele care formează cartilagiul încheieturi și învelișul său lubrifiant,” spune dr. McNamee. ” Aceștia reduc și producția de radicali liberi, care pot, de asemenea, contribui la durerile articulare.”

  Luând în considerare aceste câteva proprietăți extraordinare ale acestor plante nu ne mai miră de ce Forever Living Products le-a acordat și acestor plante o atenție deosebită și-au creat produse care să folosească calitățile acestora.
  FOREVER ACTIVE HA este o formulă unică ce furnizează acid hialuronic ce are masă moleculară mică, cu proprietăți hidratante și lubrifiante, plus ulei de ghimbir și șofranul indian. Datorită acestei formule, FOREVER ACTIVE HA este unul dintre cele mai performante suplimente nutritive de pe piață, destinat lubrifierii articulațiilor și hidratării pielii.
  Acidul hialuronic cu masă moleculară mică, uleiul de ghimbir și șofranul indian prezente în FOREVER ACTIVE HA vor face ca articulațiile dvs. sa funcționeze ca unse!

  FOREVER MOVE conține un amestec natural din două ingrediente puternice, care susțin sănătatea mușchilor și articulațiilor – o combinație pe care nu o mai regăsim în niciun alt produs de pe piață.
  Membrana cojii de ou, numită NEM (Natural Egg Shell Membrane), este un ingredient natural, de proveniență alimentară, care furnizează condroitina, acid hialuronic, glicozaminoglicani și colagen. Forever Living ProductS  a adaugat acestui ingredient un alt altul patentat – curcuma din turmeric – și nu în orice formă, ci într-o versiune numită BioCurc, care folosește o tehnologie proprie, patentată de emulsionare. Acest procedeu patentat creșterea biodisponibilitatea cu 200%, permițând organismului o absorbție maximă pentru ca ingredientul să funcționeze.

  Să nu uităm că apa constituie aproximativ 80% din lichidul sinovial. Acesta formează un tampon între articulații, care diminuează fricțiunile și șocurile din timpul mișcării. De asemenea, 65% din cartilajul articular este apă. Hidratarea optimă duce la o mai bună lubrifiere a articulațiilor, deci mai multă mobilitate și confort în mișcare pentru dumneavoastră.
  Iar pentru hidratare există ALOE BLOSSOM HERBAL TEA care este un amestec de plante și condimente, conceput special pentru a oferi un gust delicios și o aroma bogată. Acest ceai este revitalizant, deși nu conține cafeină dar conține ghimbir pentru efectele lui calmante.

  Informații utile mai puteți afla și din următoarele linkuri:
  FOREVER ACTIVE HA
  FOREVER MOVE
  ALOE BLOSSOM HERBAL TEA

  Aveți întrebări sau doriți informații suplimentare?
  Sau poate doriți să vă alăturați acestei echipe minunate!
  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment