

Vinete la cuptor cu roșii
Vinetele, aceste legume de origine mediteraneană răspund de minune celor mai rafinate gusturi. Vinetele sunt ingrediente de bază ale rețetelor sănătoase fie că sunt coapte, fierte, sau la grătar. Este o legumă perfecta în curele de slăbire și aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. Au un conținut mare de fibre. Este o legumă alcalină, cu IG de 20.
La fel de valoaroase sunt și roșiile, care au proprietăți antidiabetice. Contin 90% apă ccea ce le face alimente din cele mai sănătoase…
Vinete la cuptor cu roșii
Ingrediente:
2 vinete
3 roșii mari
1 cățel de usturoi
pătrunjel sau busuioc proaspăt (cui îi place)
sare foarte puțină deoarece roșiile au un conținut ridicat de sare (150mg%)
piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de măsline plus ceva pentru uns
Vinetele se spală, se șterg și se taie în felii de 1 cm grosime. Se sărează și se așează într-o sită, la scurs, o oră.
Între timp se curață de piele roșiile, se scot semințele și se taie în cubulețe mici. Usturoiul se curăță și se taie foarte mărunt împreună cu pătrunjelul sau busuiocul, după care se amestecă cu roșiile. Se săreaza, piperează și se adaugă o lingură de ulei de măsline peste.
Cuptorul se încălzește la 200˚C.
Vinetele se șterg cu un șervețel, și se așează în tava unsă, una lângă alta, și se ung cu ulei. Tava se introduce la cuptor și se coace 5 minute pe fiecare parte.
Vinetele coapte se ung cu amestecul de roșii și se clădesc una peste alta în turnuri mici. Se servesc calde.
Iar pentru un surplus de fibre, Forever Fiber este alegerea perfectă.