logo

forever for life

Contact
Str. Constantin Roman Vivu nr. 84
420024 Bistriţa, Bistriţa-Năsăud, România

Telefon: +4 0 743 085 115
E-Mail: mp@foreverforlife.ro

WhatsApp-Logo WhatsApp

sau

  Follow & share

  Cartofi dulci

  cartofi dulci retete

  Cartofi dulci

  Ce sunt cartofi dulci? Chiar numele lui spune ca are un gust dulce. Și totuși cartoful dulce se află destul de jos în lista indicelui glicemic, eliberând zahărul lent în sînge fără să provoace o creștere bruscă a glicemiei.
  Cartoful dulce este o leguma care are multiple beneficii pentru sănătatea ta. Acesta este motivul pentru care mulți nutriționiști recomandă consumul de cartofi dulci.
  Spre deosebire de vărul său cartoful, acesta ascunde în compoziția sa nutrienti mult mai valoroși surprinzându-ne cu bogăția lor de vitamine A, C, B6, nutrienți, magneziu și potasiu (elemente esențiale pentru sănătatea mușchilor) și nu în ultimul rând multe fibre.
  Sunt excelenți pentru persoanele care vor să se mențină în formă deoarece conțin puține calorii și deloc grăsimi

  Sos din cartofi dulci (sos DIP)

  • 1 cartof mediu dulce
  • 1/2 lingură de iaurt slab
  • 1 lingurita FOREVER BEE HONEY
  • 1/2 linguriță boia iute sau dulce (dupa gust)

  Încălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați cartofii dulci în mai multe bucăți și coaceți în cuptor timp de 40 de minute. Scoateți miezul moale și lăsați-l la rece. Se amestecă miezul de cartofi dulci, cu iaurtul, FOREVER BEE HONEY și boiaua de ardei iute cu un blender. Se pune la rece până în momentul servirii – se potrivește perfect cu baghete de morcovi sau orice alte legume proaspete.

  Calorii: 220 | Grăsime: 0 g

  Cartofi dulci la cuptor

  • 3 cartofi dulci medii
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de amestec de condimente, conform gustului (de exemplu, oregano, boia de ardei, curry, ardei iute, sare și piper)

  Încălziți cuptorul la 230 de grade. Spălați bine cartofii dulci, tăiați fiecare cartof în opt până la 12 bucăți. Într-un castron mare, amestecați bucățile de cartofi dulci cu ulei și mirodenii bine. Distribuiții pe foaia de hârtie de copt. Coaceți la 230 de grade timp de 30 de minute până când cartofii sunt moi și puțin rumeniți. Întoarceți o dată după 15 minute. Serviți imediat!

  Calorii: 150 | Grăsime: 2 g

  0 Comments
  Share Post
  No Comments

  Post a Comment