

Supă cremă de conopidă
Revenim la rețetele toamnei și ne bucurăm de diversitatea de legume proaspete, din recolte locale, pe care le putem găsi mult mai ușor.
Vă îndreptați spre casă de la serviciu și nu știți ce să gătiți rapid ?
Vă propun o rețetă simplă pe care o veți prepara în doar câteva minute – Supă cremă de conopidă .
Ingrediente:
O conopidă (este un aliment cu IG 15)
Doi căței de usturoi, o linguriță de chimen, o lingură de smântană
Semințe de dovleac, ulei de dovleac.
După ce conopida a fost curățată, spălată și desfacute în buchețele mici se pune într-o oală împreună cu usturoiul și chimenul. Se adaugă apă doar cât să le acopere, sare și un pic de piper. În aproximativ 10 min conopida este fiartă. Se pune în blender și se mixează. Se adaugă mărarul spălat și tocat.
Se servește caldă cu un toping de semințe de dovleac, se mai adaugă în farfurie câteva picături de ulei de dovleac și smântână.
Să o mâncați cu plăcere!