Revenim la rețete de toamna și ne bucurăm de diversitatea de legume proaspete, din recolte locale, pe care le putem găsi mult mai ușor.
Vă îndreptați spre casă de la serviciu și nu știți ce să gătiți rapid ?
Vă propun o rețetă simplă ( fara cartofi) o supă fină și delicată, pe care o veți prepara în doar câteva minute – Supa crema de conopida .
Conopida este un fel de „e bun dar să nu mai faci” pentru mulți copii (și bărbați!) și multe mame se chinuie să o introducă în meniul acestora. Încercați această rețetă și veți reuși să-i împrieteniți cu această legumă!
Iata deci rețeta mea de Supa crema de conopida
Ingrediente:
- O conopidă (este un aliment cu IG 15 )
- 2 căței de usturoi,
- 1 linguriță de chimen,
- 1 lingură de smântană,
- 1 lingură semințe de dovleac,
- 1 lingura ulei de dovleac.
După ce conopida a fost curățată, spălată și desfacute în buchețele mici se pune într-o oală împreună cu usturoiul și chimenul. Se adaugă apă doar cât să le acopere, sare și un pic de piper. În aproximativ 10 min conopida este fiartă. Se pune în blender și se mixează. Se adaugă mărarul spălat și tocat.
Va iesi o supa crema de conopida cu calorii putine, iar daca renuntati la smantana are si mai putine grasimi. Mai presara si niște cepsoara (frunze) în farfurii. O nebunie de supă crema de conopidă! Fina și gustoasă, catifelată și aromată.
Se servește caldă cu un toping de semințe de dovleac, se mai adaugă în farfurie câteva picături de ulei de dovleac și smântână.
Să o mâncați cu plăcere!
Lasă un răspuns