Libertate în mișcare, de la ridicarea din pat dimineața până la mersul la culcare seara, este un dar pe care nu îl apreciem îndeajuns. Faptul că putem merge, urcăm și coborâm scările, alergăm, dansam, pedalăm. Ridicăm în brațe un copil sau îmbrățișat pe cineva drag, sunt lucruri care ni se par firești până când începem să simțim disconfort, dureri articulare la cea mai mică mișcare.
Urmează o vizita la medicul specialist și poate un diagnostic prin care vi se indică o afecțiune a articulațiilor.
Articulațiile sunt elemente componente ale corpului uman care fac legătura dintre două oase. Cunoaștem prea bine zonele în care sunt articulații: umeri, coate, șolduri, genunchi, glezne, degetele de la maini și picioare, sunt doar câteva exemple.
Cauze care produc dureri articulare – inflamații la nivelul articulațiilor
- Leziuni acute – cauzate de un accident: entorse, luxații, fracturi, dislocări.
- Leziuni degenerative – care apar în timp, în urma suprasolicitării articulațiilor.
- Infecții – infecțiile bacteriene sau virale pot cauza inflamații la nivelul articulațiilor provocând durere, înroșire, înfierbântare, umflături.
- Boli autoimune – există anumite boli autoimune, cum ar fi lupus sau poliartrită reumatoidă, care cauzează inflamații dureroase la nivelul articulațiilor.
- Degenerare cartilaginoasă – o data cu înaintarea în vârsta, cartilajul care protejează articulațiile este afectat de aciditatea din corpul nostru, devenind mai subțire și mai puțin flexibil. De asemenea este afectat lichidul sinovial – lubrifiantul care permite mișcarea liberă în articulație.
- Stresul – stresul cronic contribuie la creșterea nivelului de inflamație în articulații și agravarea simptomelor existentă deja.
- Alimentația acidă – bogată în carne, afumaturi, mezeluri, grăsimi și sare poate agrava o boala inflamatorie, cum ar fi guta.
- Fumatul, consumul de alcool – și acestea intra în categoria factorilor de risc, în urma cărora crește procesul inflamatoriu în corp.
Îmbătrânim și acceptăm uzura și dureri articulare?
Degradarea articulațiilor, deși are loc cu trecerea timpului, nu trebuie privită ca o fatalitate. Un stil de viață corectat, echilibrat, poate duce la diminuarea simptomelor și în timp încetinirea procesului inflamator.
Factori care contribuie la reducerea procesului inflamator la nivelul articulațiilor
Există mai mulți factori, dintre care cei mai uzuali ar fi:
- Exerciții fizice regulate – așa cum vă dați seama din enunț, este important să faceți în mod regulat mișcare și exerciții fizice, mai mult decât ar fi important gradul de dificultate sau intensitatea lor. Faceți mișcarea potrivită pentru vârsta, starea medicală, condiția fizică. Incepeți cu un program moderat și creșteți treptat gradul de dificultate.
- Alimentație sănătoasă – cu accent pe alimentația alcalină. Un regim alimentar echilibrat, cu 80% alimente alcaline și 20% alimente acide va reduce considerabil procesul inflamator. De exemplu: un piept de pui la gratar cu o salată de legume (nu garnitură de cartofi/orez sau murături) ¾ din porție este salata și ¼ carnea. Este important de reținut, alimente care inflamează articulațiile sunt în general alimentele acide.
- Controlul greutății – excesul de greutate pune presiune suplimentară la nivelul articulațiilor ceea ce poate agrava inflamația.
- Managementul stresului – stresul cronic poate contribui la inflamatii la nivelul articulațiilor. Tehnici de relaxare cum ar fi meditația și rugăciunea, pentru cei credincioși. O atitudine pozitivă, bunăvoința și acceptare față de ceea ce ni se întâmplă independent de voința noastră, scade aciditatea din corp și implicit reduce inflamația.
- Terapia fizică – masaj, băi și alte tratamente practicate într-un centru specializat au efecte benefice pentru o perioada de timp.
Suplimente nutriționale care reduc inflamația din articulații
Deoarece numărul persoanelor care au probleme articulare este în continuă creștere – se estimează aproximativ 7 milioane în România și peste 350 milioane în întreaga lume, există preocupare pentru conceperea de suplimente alimentare care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții.
Suplimentele concepute de Forever aduc substanțe active concentrate, de cea mai bună calitate și obținute cu cele mai noi tehnologii de prelucrare. De asemenea, întregul proces de fabricație a lor include sute de teste de control al calității.
- FOREVER FREEDOM – băutura nutritivă cu aloe vera la care s-a adăugat din surse naturale – glucozamina, condroitina, metil-sulfonil-metan. Cu rol de protectie a cartilajului, de menținerea integrității țesutului conjunctiv și de împiedicare a procesului degenerativ.
- FOREVER MARINE COLLAGEN – conține colagen marin, zinc și biotină, de asemenea antioxidanți naturali cum ar fi vitamina C și A. Acest produs aduce un aport de colagen atât de necesar articulațiilor dar și stimulează corpul să-și producă propriul colagen.
- FOREVER ACTIVE HA – supliment alimentar brevetat marca Forever, o formulă unică ce furnizează acid hialuronic cu masă moleculară mică, cu proprietăți lubrifiante și hidratante. Mai conține de asemenea ulei de ghimbir și șofran, cunoscute antiinflamatoare naturale.
- FOREVER MOVE – supliment alimentar cu turmeric și amestec brevetat NEM, care furnizează condroitină, colagen și acid hialuronic. Rezultate confirmate de reducere a durerii articulare în 7-10 zile de la administrare.
- FOREVER ARCTIC-SEA – un amestec brevetat de uleiuri din pește (cod, somon, calamar) și uleiul de măsline. Acest produs oferă surse naturale și eficiente de acizi grași Omega 3 si Omega 9. La care s-a adaugat uleiul de lămâie și vitamina E naturală pentru stabilizare și efect antioxidant.
Pentru aplicații locale, sub forma de unguent, va propun:
Te întrebi care este cel mai bun tratament pentru dureri articulare?
Poate ți-ai dori un răspuns simplu, produsul X!
Nu există așa ceva, este un cumul de factori, așa cum am expus mai sus:
- Studiază cauzele care provoacă dureri articulare și îndepărtează cea mai mare parte din ele.
- Studiază factorii care contribuie la reducerea inflamației și include-i în stilul de viață corectat.
- Consumă suplimente alimentare adecvate.
- Respectă recomandările medicului specialist.
Lasă un răspuns